این روزها شبکه‌های اجتماعی و پیامرسان‌ها، تبدیل به اجزای جدانشدنی از زندگی افراد شده‌اند. با پیشرفت کسب و کارهای اینترنتی، تعدادی از این پیام‌رسان‌ها به عنوان راه ارتباط با مشتریان به کار گرفته شدند. WhatsApp از جمله برنامه‌هایی است که با داشتن رابط کاربری ساده، جایگاه خوبی میان مخاطبان دارد. واتساپ بیزینس، نسخه‌ای از این پیامرسان است که به صورت تخصصی، جهت به کارگیری در مسیر کسب و کار بهینه شده است. افراد زیادی از WhatsApp business برای پیشبرد اهداف تجاری و کسب و کار خود بهره‌ می‌برند. آشنایی با این برنامه می‌تواند به توسعه کسب‌وکارهایی که به ارائه محصول یا خدمات می‌پردازند کمک کند. فرقی نمی‌کند شما یک تیم داشته باشید یا به تجارت شخصی مشغول باشید، با واتساپ بیزینس می‌توانید به راحتی با مخاطبان و مشتریان خود ارتباط بگیرید.

در این مقاله از دیدوگرام قصد داریم درباره این اپلیکیشن کاربردی، تفاوت‌های آن با واتساپ معمولی و همچنین نحوه نصب و استفاده از آن صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

واتساپ بیزینس چیست؟

واتساپ بیزینس چیست؟

پیامرسان WhatsApp  توسط شرکت فیسبوک سابق (متا) توسعه داده شده‌است. واتساپ، یکی از پرکاربردترین برنامه‌ها برای ارتباط با دیگران است. این اپلیکیشن حدود ۲ میلیارد کاربر فعال دارد و روزانه حدود ۶۵ میلیارد پیام متنی، صوتی و تصویری در آن رد و بدل می‌شود. واتساپ با فراهم کردن امکان تماس صوتی و تصویری آنلاین، بستری عالی برای ارتباطات شغلی و حرفه‌ای فراهم کرده است. با این حال، به دلیل تفاوت‌هایی که ارتباط شغلی و تجاری با یک رابطه معمولی دارد، فیسبوک نسخه‌ای اختصاصی از این برنامه با نام WhatsApp business را ارائه داده است.

واتساپ بیزینس، در واقع همچنان کاربردهای یک پیام‌رسان را دارد اما امکاناتی به آن افزوده شده‌است که می‌تواند در مسیر کسب و کار، بسیار مفید واقع شود. امروزه بیش از ۵ میلیون کاربر کسب و کار از این پلت فرم پیام رسانی محبوب بهره می برند.واتس اپ برنامه‌ای از نوع پیام‌رسان‌های OTT است. این نوع اپلیکیشن‌ها، امکان ارسال پیام‌های سریع و کم هزینه را فراهم می‌کند. امکان کار با این نرم‌افزار، از طریق گوشی‌های هوشمند متصل به اینترنت، لپ تاپ‌ها، رایانه‌های رومیزی، تبلت‌ها، و حتی ساعت‌های هوشمند فراهم است.

واتساپ بیزینس به شما کمک می‌کند که استراتژی‌های بازاریابی خود را بهتر پیش ببرید. این ابزار، امروزه به یکی از عناصر مهم در دیجیتال مارکتینگ تبدیل شده‌است. آشنایی با امکانات این برنامه، می‌تواند به رشد سریع‌تر برندهای شخصی و تجاری کمک کند.

ارائه محصولات و خدمات

تفاوت واتساپ بیزینس با واتساپ معمولی

وجه تمایز اصلی واتس اپ بیزینس با واتس اپ معمولی که همه آن را می‌شناسند، در این است که این اپلیکیشن، برای کسب و کار بهینه شده است. در این برنامه، شما به امکاناتی برای دسته‌بندی مخاطبان، آنالیز و معرفی برند خود خواهید داشت.

در ویدیوی زیر خیلی کوتاه می‌توانید تفاوت واتساپ بیزینس با واتساپ معمولی را با یه تم ریز طنز ببینید ولی حتماً ادامه مقاله را بخوانید تا با ریزه‌کاری‌های بیشتر whatsapp business آشنا شوید.

۱- تفاوت در مشخصات کاربری

در واتساپ، شما این امکان را دارید که پروفایل دیگران را به همراه عکس، شماره تلفن و توضیحاتی کوتاه درباره آن‌ها ببینید. این اطلاعات برای یک ارتباط معمولی کافی هستند، اما برای ایجاد روابط تجاری نیاز به جزییات بیشتری دارد. در واتساپ بیزینس می‌توانید اطلاعات زیر را به پروفایل کاربری خود اضافه کنید:

  • ساعات فعالیت اکانت
  • وب سایت شرکت
  • یک پیام سفارشی که کسب و کار شما را توصیف می کند
  • نام تجاری، آدرس و شماره تلفن شما
  • يه عکس پروفایل که می‌تواند لوگو یا محصول شما باشد

توجه داشته باشید که نمی‌توانید از نام‌های شخصی برای حساب تجاری استفاده کنید. باید یک نام تجاری که مختص برند و کسب و کار شماست را به کار بگیرید. حتی در صورت انجام این کار، باز هم واتس اپ دستورالعمل‌های سختگیرانه‌ای در مورد اینکه چه کلمات و شخصیت‌هایی مجاز به ثبت‌نام هستند، دارد. بنابراین در انتخاب نام دقت کنید تا احتمال بسته شدن صفحه را کاهش دهید.

۲- ارتباط شخصی و مستقیم با مشتریان

تجربه‌های کسب‌وکارهای اینترنتی، نشان می‌دهد که ارتباط مستقیم و واقعی با مشتریان در جلب اعتماد آن‌ها به برند بسیار موثر است. به همین دلیل، داشتن اکانت واتساپ بیزینس، می‌تواند در بهبود روابط با مخاطبان به شما کمک کند. در راستای ارتباط بهتر، سعی کنید از ربات‌ها استفاده نکنید و تعداد پیام‌های آماده را تا حد ممکن پایین بیاورید. اگر فرصت ندارید که شخصا با مشتریان در ارتباط باشید، با استخدام ادمین، این کار را انجام دهید.

۳- امکان برجسته‌سازی محصولات و خدمات

یکی از جذاب‌ترین امکانات واتس اپ بیزینس، این است که می‌توانید در آن برای محصول و خدمات خود، کاتالوگ بسازید. این کاتالوگ یا فهرست محصولات را می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید. با انجام این کار، مشتریان به راحتی می‌توانند فهرست محصولات شما را مشاهده کنند و با کلیک روی هر مورد، برای سفارش اقدام نمایند.

۴- ارسال پیام خودکار در واتساپ بیزینس

از جمله امکانات مهم این برنامه، این است که می‌توانید قابلیت ارسال پیام به صورت خودکار را در آن فعال کنید. تصور کنید روزانه، حدود ۱۰۰۰ نفر به شما پیام بدهند، طبیعتا رسیدگی سریع به تمام این موارد دشوار و طاقت فرسا است. پاسخ ندادن به پیام مشتری در زمان طولانی، موجب سلب اعتماد خواهد شد. در چنین شرایطی بهتر است از پیام‌های آماده استفاده کنید تا مشتری را به صبر و انتظار بیشتر برای پاسخ ترغیب کنید. مثلا می‌توانید بگویید:« سلام، شما به شرکت (نام برند) پیام می‌دهید، از صبوری شما برای دریافت پاسخ متشکریم.» فقط توجه داشته باشید که در صورت استفاده از این قابلیت، حتما در نزدیک‌ترین زمان ممکن پیام‌ها را بررسی کنید تا مشتریان خود را از دست ندهید.

۵- پاسخ سریع (Quick replies)

از این قابلیت می‌توان برای پاسخگویی به پرسش‌های رایج استفاده کرد. پیام‌هایی مثل اتمام موجودی محصول، قیمت محصولات، توضیح خدمات (مثلا شرایط شرکت در یک دوره آموزشی) و از این قبیل موارد، می‌توانند در دسته پاسخ سریع جای بگیرند.

۶- قرار دادن برچسب بر روی چت برای دسته‌بندی مشتریان

در واتساپ معمولی هم می‌توان به مشتریان پاسخ داد، اما امکان سازماندهی آن‌ها وجود ندارد. شاید در ابتدای مسیر کسب و کار این موضوع چندان مهم نباشد. با افزایش مشتریان لازم است موارد پرداخت شده، در حال پردازش، ارسال شده و… از هم تفکیک شوند. به همین منظور می‌توانید از برچسب‌های موجود در واتساپ بیزینس استفاده کنید.

برچسب ها در واتساپ بیزینس

۷- اضافه کردن دکمه تماس واتساپی به صفحه فیسبوک و اینستاگرام

یکی از مهم‌ترین نکات که باید در صفحات مربوط به کسب و کار رعایت شود، ارائه راه‌های ارتباطی به مشتریان است. در این راستا، می‌توانید با نصب واتساپ بیزینس، دکمه تماس واتساپی را به صفحات اجتماعی فیسبوک و اینستاگرام خود اضافه کنید. این تماس، می‌تواند به صورت صوتی یا متنی باشد. واتساپ معمولی امکان تماس دارد، اما نمی‌تواند به عنوان راه ارتباط روی پیج کاری شما اضافه شود.

۸- دریافت بازخورد در زمینه ارسال و دریافت پیام‌ها

در واتساپ معمولی، شما تنها می‌توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید و پس از پایان این ارتباط، هیچ اطلاعاتی در زمینه آن دریافت نخواهید کرد. واتساپ بیزینس با ارائه دیتاهایی در زمینه زمان ارتباط و تعداد تماس‌ها در بازه‌های زمانی مختلف، می‌تواند به شناخت مشتریان کمک کند. به عنوان مثال ممکن است اغلب مشتریان شما در ساعات میانی روز به شما پیام دهند، در نتیجه بهتر است محصولات خود را در همان ساعات به اشتراک بگذارید تا بیشترین بازدید را داشته باشند. همچنین می‌توانید برای پاسخگویی بهتر، تنها در ساعات شلوغ از ادمین استفاده کنید تا در هزینه‌ها نیز صرفه‌جویی شود.

دیتاها در واتس اپ بیزینس

کاربردهای واتساپ بیزینس در کسب و کار

راهکارهای مختلفی برای ارتباط با مشتریان وجود دارد. یکی از این راه‌ها، استفاده از تماس صوتی یا متنی با آن‌هاست. واتساپ بیزینس این مسیر را بسیار هموارتر کرده‌است و با فراهم کردن امکانات بسیار، باعث بهبود روابط بین مشتریان و برندها شده‌است.

از جمله کاربردهای مهم این اپلیکیشن در زمینه کسب و کارها، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- امکان ارتباط دوسویه با مشتریان

یکی از مهم‌ترین امکانات واتساپ بیزینس برای کسب و کارها، این است که ارتباط دوطرفه در آن برقرار است. پیش‌ترها در روابط تجاری، تنها برند صحبت می‌کرد و خود را معرفی می‌نمود؛ اما در ارتباط دو طرفه، مشتری هم به طور فعال با برند در ارتباط است. این برنامه دروازه‌ای مناسب برای ارتباط با مشتریان و موفقیت در رقابت‌های تجاری است.

۲- حفظ وفاداری و اعتماد مشتریان

دوره تماس‌های پشتیبانی و خدمات طاقت فرسا به مشتریان، سال‌هاست به پایان رسیده است. واتساپ بیزینس به مشتریان این امکان را می‌دهد که در محیطی واقعی با مشتریان در زمان مناسب در ارتباط باشند. این روش، محدودیت‌های تماس پشتیبانی را ندارد و به راحتی و در هر زمانی می‌توان از آن استفاده کرد. سرعت پاسخگویی به مشتریان با استفاده از واتس اپ بیزینس بسیار بالاتر می‌رود و همین موضوع، باعث جلب اعتماد و وفاداری آن‌ها خواهد شد.

۳- تایید هویت برند در واتساپ بیزینس

در این پیامرسان می‌توانید یک پروفایل حرفه‌ای برای خود ایجاد کنید. در این پروفایل امکان ارائه آدرس وبسایت، محل اصلی شرکت و همچنین تصاویر محصولات و خدمات وجود دارد. شما در این رسانه می‌توانید تصاویر، ویدئوها، پیام‌های متنی و فایل‌ها را با مخاطبان خود به اشتراک بگذارید. همچنین امکان دریافت تاییدیه هویت از واتساپ بیزینس هم وجود دارد. با این کار، در کنار پروفایل شما تیک سبزی نمایش داده می‌شود که نشانگر اعتبار برند تجاری است.

۴- دسترسی بین المللی

یکی از مهم‌ترین امکاناتی که WhatsApp business در اختیار کاربران قرار می‌دهد، امکان ارتباط با یک شبکه گسترده از مشتریان است. این برنامه در بیش از ۱۰۰ کشور جهان کاربرد دارد. واتس اپ بیزینس توسط ۲ میلیون کاربر استفاده می‌شود. این بستر، کانالی مناسب برای ارتباط کسب و کارها با مشتریان است.

۵- نسخه دسکتاپ و وب

یکی از مزایای مهم واتس اپ بیزینس این است که می‌توان از آن روی ویندوز و وب هم استفاده کرد. با این امکان، شما می‌توانید در هر مکان و زمانی با مشتریان خود در ارتباط باشید. کافی است یک بار روی نسخه وب یا دسکتاپ این برنامه، وارد شوید و پس از آن، می‌توانید بدون نیاز به تلفن همراه، از ابزارهای موجود در این اپلیکیشن استفاده کنید.

دسترسی به نسخه وب

۶- ارتباط خودکار با مشتری

یکی از محدودیت‌های روش‌های قدیمی برای پشتیبانی از مشتریان، این بود که گاهی ارتباط موثر با مخاطب قطع می‌شد و امکان پاسخگویی دائمی و دوطرفه بدون صرف زمان و هزینه‌های هنگفت وجود نداشت. واتس اپ با تحمیل سیاست های سختگیرانه برای کیفیت محتوا و زمان پاسخ، تضمین می کند که کاربران هرزنامه یا ارتباطات بی‌ربط دریافت نمی کنند. واتس اپ همچنین کاربران کسب و کار را ملزم می کند که ظرف ۲۴ ساعت با استفاده از یک پیام غیر قالبی به پیام های مشتری ورودی پاسخ دهند.

۷- امنیت کاربری بالا

مدیریت مقررات و قوانین مختلف می تواند دردسر عظیمی برای کسب و کارها باشد. WhatsApp business با کمک ویژگی‌های امنیتی مانند رمزنگاری و احراز هویت دو مرحله‌ای می‌تواند هم مصرف کنندگان و هم کسب و کارها را در امان نگه دارد.

نحوه استفاده از واتساپ بیزینس

برای استفاده از نسخه تجاری واتساپ، باید ابتدا اپلیکیشن WhatsApp business را روی دستگاه تلفن همراه خود نصب کنید. این برنامه برای سیستم عامل اندروید و IOS در دسترس است. پس از نصب برنامه و ثبت نام در آن با شماره همراه، می‌توانید استفاده از اپلیکیشن را آغاز کنید.

دانلود WhatsApp business – نسخه اندروید
دانلود WhatsApp business – نسخه IOS

دانلود و نصب واتس اپ بیزینس

برای استفاده از این برنامه، بهتر است مراحل زیر را طی کنید تا بهره‌وری بیشتری داشته باشید و ارتباط موثرتری با کاربران برقرار کنید:

  1. تایید دو مرحله‌ای را فعال کنید تا امنیت اکانت در بالاترین حد خود باشد.
  2. برای خود یک پروفایل حرفه‌ای ایجاد کنید و در آن به اطلاعات تماس، لوکیشن اصلی و تصویر برند اشاره مستقیم داشته باشید.
  3. کاتالوگ محصولات و خدمات خود را روی پروفایل اضافه کرده و آن را آپدیت نگه دارید.
  4. نیاز کاربران را تشخیص دهید و به تناسب آن، پیام‌های آماده تنظیم کنید.
  5. ساعات مشخصی که کاربران در آن بیشتر آنلاین هستند را انتخاب کنید و در آن ساعات، در دسترس باشید.
  6. برای پاسخگویی فعال به کاربران، از پیام‌های غیرآماده استفاده کنید و آن‌ها را بیش از یک الی دو ساعت منتظر نگذارید.

و در نهایت…

واتس اپ بیزینس اپلیکیشنی ساده و کاربردی برای ارتباط کسب‌ و کارهای کوچک و بزرگ با مشتریان است. از این برنامه، می‌توان برای ارائه خدمات و محصولات به مخاطب هدف استفاده کرد. این اپلیکیشن، با ابزارهایی همچون امکان برچسب‌گذاری، ایجاد پروفایل حرفه‌ای و ساخت کاتالوگ می‌تواند در بهبود برندسازی موثر باشد. همچنین با استفاده از این اپ می‌توانید با پاسخ‌هایی از پیش تعیین شده، در مواقعی که آنلاین نیستید، مخاطب خود را حفظ کنید. WhatsApp business یکی از بزرگ‌ترین قدم‌ها در راستای حفظ اعتماد مخاطبان است.

 

درآمد ماهیانه 5-20 میلیون از توی خونه با موبایل

آموزش رایگان کسب درآمد 5-20 میلیون ماهیانه از خونه و فقط با یه موبایل ساده رو در یک وبینار رایگان آموزشی یاد بگیر