چه کسی فکرش را می‌کرد روزی بتوانیم بدون یک دقیقه شرکت در کلاس‌های موسیقی، خودمان آهنگ بسازیم؟ شاید الان کمی برایتان عجیب باشد ولی صبر کنید.

در این مقاله می‌خواهیم نحوه ساخت آهنگ با هوش مصنوعی و ابزار آن را معرفی کنیم. موضوعی که این روزها خیلی پرطرفدار شده و بسیاری از یوتیوبرها و اینفلوئنسرها برای تولید محتوا از آن استفاده می‌کنند.

اگر دوست دارید در کمتر از 30 ثانیه آهنگ‌های حرفه‌ای بسازید، کمتر از 10 دقیقه وقت گرانبهای خود را صرف مطالعه این مقاله کنید.

امروزه خیلی از خواننده‌ها از هوش مصنوعی ساخت آهنگ استفاده می‌کنند.

ویژگی‌های هوش مصنوعی آهنگساز

برای تبدیل‌شدن به یک آهنگ‌ساز خوب، باید آهنگ‌های خوب زیادی گوش داد. وقتی گوشتان به شنیدن آهنگ‌های زیبا عادت کند، ذهنتان برای خلق یکی از آن‌ها آماده خواهد شد. هوش مصنوعی با همین روش آهنگ‌سازی را یاد می‌گیرد.

سوال اینجاست: آیا هوش مصنوعی می‌تواند جایگاه انسان را در صنعت موسیقی تصاحب کند؟

قطعاً هیچ هنری مثل هنر انسان نمی‌شود. هوش مصنوعی هرچقدر هم پیشرفت کند باز نمی‌تواند «سمفونی شماره 9» بتهوون یا «کورنفلید‌ چِیس» هانس زیمر را بنوازد. 

بااین‌حال اگر آنقدر کمال‌گرا نیستید که برای موسیقی ریلز اینستاگرام به دنبال خلق یک شاهکار هنری باشید، هوش مصنوعی خیلی به کارتان می‌آید. حتماً ساخت آهنگ با هوش مصنوعی را امتحان کنید، چون:

  • زمان ساخت موسیقی را کوتاه می‌کند؛
  • کار با آن نیاز به دانش موسیقی ندارد؛
  • خلاقیت بی‌نظیری در ساخت موسیقی دارد؛
  • موزیک‌هایی کاملاً منحصربه‌فرد می‌سازد؛
  • می‌تواند موزیک‌ها را ویرایش یا بازآفرینی کند؛
  • از همه مهم‌تر اینکه هزینه ساخت موزیک را به صفر می‌رساند.

با استفاده از هوش مصنوعی ساخت آهنگ می‌توان از صدای خواننده ها استفاده کرد.

پس بیایید با چند هوش مصنوعی ساخت آهنگ آشنا شویم.

5 ابزار کاربردی ساخت آهنگ با هوش مصنوعی

اگر همین حالا عبارت «ساخت آهنگ با هوش مصنوعی» را گوگل کنید، با سایت‌هایی مواجه می‌شوید که هر کدام دوجین ابزار مختلف را معرفی کرده‌اند. بااین‌حال ما معتقدیم بسیاری از این ابزار به‌ کارتان نمی‌آیند، چون عملکرد مناسبی ندارند و هزینه اشتراک آن‌ها زیاد است.

پس ما در ادامه 5 ابزاری را معرفی می‌کنیم که علاوه‌بر عملکرد حرفه‌ای، آپشن رایگانی برای کاربران ایرانی داشته باشند.

1. متن از شما، آهنگ از Suno

اولین ابزاری که معرفی می‌کنیم Suno یا به فارسی سونو است. این هوش مصنوعی جذاب متن‌های شما را به موزیک تبدیل می‌کند. کافیست هر آنچه را در ذهن دارید در کادر سونو وارد کنید تا موزیکی از آن ساخته شود. برای ساخت هر موزیک با این ابزار به 5 کردیت نیاز دارید؛ ولی خیالتان راحت، چون اکانت رایگان شما هر روز تا سقف 50 کردیت شارژ می‌شود.

هوش مصنوعی سونو دو پلن اشتراکی پرو و پریمیوم دارد که هزینه ماهیانه آن‌ها به ترتیب 10 و 30 دلار است. با خرید اشتراک سالانه 20 درصد تخفیف خواهید گرفت.

چند ویژگی جذاب سونو

  1. امکان استفاده رایگان از سایت بدون نیاز به فیلترشکن
  2. پشتیبانی از زبان فارسی در نوشتن پرامپت و ساخت آهنگ
  3. فضای کاربرپسند و استفاده آسان

ساخت آهنگ با هوش مصنوعی با Suno

2. با Musicfy، خواننده را تغییر دهید

حتماً در اینستاگرام موزیک‌هایی را شنیده‌اید که متعلق به یک خواننده هستند، ولی توسط خواننده‌ای دیگر خوانده می‌شوند. Musicfy یکی از ابزارهای معروف برای ساخت چنین موزیک‌هایی است.

ابزار موزیکفای هم آپشن رایگان با محدودیت استفاده دارد. تنها می‌توانید چند آهنگ رایگان بسازید و پس‌ از آن باید اشتراک تهیه کنید. هزینه اشتراک ماهانه برای پلن تازه‌کار 9 دلار، پلن حرفه‌ای 25 دلار و پلن استودیو 70 دلار است.

چند ویژگی جذاب موزیکفای

  1. رابط کاربری شیک و حرفه‌ای
  2. دقت بسیار بالا در تغییر و تبدیل صدا
  3. قابلیت شبیه‌سازی صدا با هوش مصنوعی
  4. ساخت آهنگ‌هایی کاملاً طبیعی، بدون هیچ ردی از هوش مصنوعی

ساخت آهنگ با هوش مصنوعی

راستی ابزارهایی هم برای تغییر صدا داریم. مقاله معرفی ابزارهای تغییر صدا با هوش مصنوعی را مطالعه کنید تا با این ابزارها هم آشنا شوید.

3. تبدیل عکس به آهنگ با Mubert

خیلی از ویژگی‌های ابزار هوش مصنوعی آهنگساز مشابه است؛ بااین‌حال، بعضی ابزار ویژگی‌هایی خاص و کلیدی دارند. قابلیت خاص Mubert ، تبدیل تصویر به آهنگ است. بله، درست شنیدید! تصویر به آهنگ. در کنار کادری که می‌توانید متن آهنگ را وارد کنید، آیکون یک دوربین قرار دارد. با کلیک روی آن می‌توانید تصویر مورد نظر خود را آپلود کنید تا موزیکی مرتبط با آن ساخته شود.

استفاده از رایگان است. ولی متاسفانه برای دانلود موزیک‌هایی که ساختید باید اشتراک تهیه کنید؛ پس برای کاربران رایگان چندان فایده خاصی ندارد. البته این ابزار را حتماً امتحان کنید، چون حتی نیاز به ثبت‌نام هم ندارد.

چند ویژگی جذاب موبرت

  1. فضای ساده و کاربرپسند
  2. سرعت بسیار بالا در تبدیل متن به آهنگ
  3. قابلیت استفاده از موزیک‌های مختلف بدون حق امتیاز
  4. امکان انتخاب زمان، حس‌وحال، ژانر و نوع موزیک
  5. امکان ساخت موزیک برای انواع محتوا

روش ساخت آهنگ با هوش مصنوعی

4. Soundraw؛ ساخت موزیک فقط با یک کلیک

ساخت موزیک با ساندراو خیلی راحت است. کافیست طول موزیک را انتخاب و روی ژانر مورد نظر کلیک کنید. چند ثانیه بعد لیستی از موزیک‌های منحصربه‌فرد در اختیار شماست. از آن‌ها راضی نیستید؟ روی دکمه «Create more music» در پایین صفحه کلیک کنید تا دوباره موزیک‌های جدیدی برایتان ساخته شود. 

با ساندراو می‌توانید ده‌ها یا صدها موزیک منحصربه‌فرد تولید کنید. فقط یک مسئله وجود دارد؛ برای دانلود آن‌ها باید اشتراک بخرید. هزینه ماهانه اشتراک‌های مختلف هم بین 10 تا 50 دلار است.

چند ویژگی جذاب ساندراو

  1. محیط کاربری بسیار آسان
  2. دریافت گواهینامه استفاده از موزیک پس از دانلود
  3. کیفیت بسیار بالا و کاملا متفاوت نسبت به ابزار قدیمی

ساخت آهنگ با soundraw

5. Loudly؛ ترکیبی از سونو و ساندارو

سونو ابزاری بود که متن را به موزیک تبدیل می‌کرد، ساندراو هم یک ژانر خاص را تحویل می‌گرفت و تعدادی آهنگ مرتبط با آن می‌ساخت. اگر به دنبال ابزاری هستید که این دو قابلیت را با هم ترکیب کند، Loudly را امتحان کنید.

پلن رایگان این ابزار در نوع خود بی‌نظیر است. می‌توانید به تعداد نامحدود آهنگ بسازید و خروجی را با فرمت MP3 دانلود کنید. اگرچه طول آهنگ‌های این ابزار در نسخه رایگان بیش از 30 ثانیه نیست، ولی همین مقدار هم برای ساخت پست و ریلزهای اینستاگرام کافی است. با خرید اشتراک لودلی که هزینه آن ماهیانه 10 تا 30 دلار است، قابلیت دانلود موزیک یا فرمت‌های مختلف و دستکاری بسیاری از تنظیمات حرفه‌ای برای شما فعال می‌شود.

چند قابلیت جذاب لودلی

  1. امکان تبدیل متن به تصویر
  2. پلن رایگان با قابلیت دانلود موزیک
  3. دسترسی به کتابخانه‌ای با بیش از 200 هزار آهنگ نمونه
  4. امکان تغییر تنظیمات حرفه‌ای موزیک بعد از ساخت
  5. محیط کاربری بسیار ساده و جذاب

ساخت بهترین آهنگ ها با loudly

نقاط ضعف هوش مصنوعی در ساخت آهنگ

ساخت آهنگ با هوش مصنوعی در کنار همه قابلیت‌های جذاب، معایبی هم دارد که نمی‌توانیم بی‌تفاوت از کنار آن‌ها بگذریم. مهم‌ترین نقاط ضعف هوش مصنوعی در ساخت موزیک عبارتند از:

  • احتمال کیفیت پایین: برای نوشتن این مقاله آهنگ‌های زیادی با AI ساختیم. بسیاری از آن‌ها بی‌نقص بودند؛ ولی بعضی هم مشکلات کیفی داشتند. برای مثال وقتی خواستیم شعری از صائب تبریزی را به شکل موزیک سنتی درآوریم، هوش مصنوعی به‌درستی متوجه منظورمان نشد و خروجی به سبک پاپ بود. کمااینکه در خواندن شعر فارسی نیز با مشکل روبه‌رو شد.
  • خلاقیت کم: هوش مصنوعی مانند یک کودک چیزی را می‌آموزد و دقیقاً همان را تقلید می‌کند. مثلا اگر آهنگی را در اختیارش قرار دهید، خروجی دقیقاً به همان سبک خواهد بود. بنابراین این ابزار خلاقیت واقعی ندارد، تنها با استفاده از منابع عظیمی که در دسترس دارد آهنگ‌های متنوعی تولید می‌کند.

درباره این مشکل در بخش ابتدایی مقاله صحبت کردیم؛ اینکه هوش مصنوعی هیچ‌گاه نمی‌تواند مثل بتهوون، هانس زیمر یا موتزارت آهنگ بسازد.

  • مشکلات قانونی و کپی‌رایت: AI با استفاده از الگوریتم‌های موسیقی‌سازی و یادگیری ماشین، از آهنگ‌های مختلف استفاده و خروجی خود را بر اساس آن‌ها تنظیم می‌کند. در چنین فرایندی همیشه دغدغه رعایت کپی رایت وجود دارد. علاوه‌بر این، شبیه‌سازی صدای بازیگران و خوانندگان مشهور بدون اجازه صاحبان صدا، به نوعی خلاف غیرقانونی است.
  • عدم امکان شخصی‌سازی: در مقایسه ابزارهای هوش مصنوعی با انسان، متوجه می‌شویم امکان شخصی‌سازی آن‌ها بسیار پایین است. می‌توانید از یک موزیسین درخواست کنید کوچک‌ترین جزئیات موزیک را تغییر دهد؛ درحالی‌که ساخت آهنگ با هوش مصنوعی فقط امکان ویرایش کلیات را فراهم می‌کند.

معایب ابزارهای هوش مصنوعی آهنگ ساز

بدون کلاس موسیقی آهنگ بسازید

تلاش کردیم با چم‌وخم ساخت آهنگ با هوش مصنوعی آشنایتان کنیم. البته «شنیدن کی بود مانند دیدن»! در بدنه مقاله لینک‌ دسترسی به همه ابزارها را قرار دادیم. حتما روی لینک‌ها کلیک و کار با ابزار مختلف را امتحان کنید. اگر می‌خواهید با بهترین ابزارهای ساخت عکس هم آشنا شوید، حتماً به مقاله ساخت عکس با هوش مصنوعی ما هم سر بزنید. 

راستی، فراموش نکنید تجربه خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید؛ اگر هم احساس می‌کنید جای ابزاری در لیست کوچک ما خالی است، با معرفی آن در بخش نظرات، مقاله را تکمیل کنید.