تخفیف! واژهی کلیشهایی که شاید هر روز از هرجایی بشنویم اما همچنان مهمترین تکنیک فروش است. ولی دیگر وقتش است تخفیف را از حالت قدیمی و خستهکننده دربیاوریم.
این روزها مشتریها به دنبال تجربههای جدید و جذاب هستن و تخفیفها میتوانند به جای یه عدد ساده روی قیمت، به یک ماجراجویی تبدیل بشوند. پس باید تخفیف گذاری خلاقانهای پیدا کنیم که نهتنها فروش شما را افزایش بدهد، بلکه مشتریها را به برند شما وفادارتر کند. اگه به دنبال یک تخفیف ویژه هستید که حس هیجان و تعامل را به خرید اضافه کند، این مقاله را تا انتها بخوانید.
ایدههای جدید تبلیغات در یک نگاه
- کد تخفیف با گیمینگ
- تخفیفهای انحصاری
- تخفیف معرفی به دیگران
- تخفیفهای باندل
- تخفیفهای مناسبتی
- تخفیفهای ترکیبی
- تخفیفهای باشگاه مشتریان
- تخفیفهای مبتنی بر بازخورد
- تخفیفهای محدود
- تخفیفهای مبتنی بر نظرات کاربر
- تخفیف مرحله به مرحله
اهمیت استفاده از تخفیفها در افزایش فروش
تخفیفها یکی از مؤثرترین ابزارهای فروش و بازاریابی هستند. نکته مهم این است که بدانید تنها هدف تخفیف، افزایش فروش نیست و باید جوری استراتژی تخفیف چیده شود که باعث پیشرفت کسب و کار شما شود. چطور؟ اینها مزیتهای تخفیف هستند.
- تبدیل بیننده به مشتری
تخفیفها، به خصوص تخفیف دورهای و محدود، توجه مشتریانی که شاید در حالت عادی خرید نمیکردند را جلب میکند و ترغیب میشوند تا محصولات یا خدمات شما را امتحان کنند. اگر تجربه مشتری مثبت باشد، به این فکر میافتد که خرید مجدد انجام دهد.
- خرید بیشتر با تخفیف
تخفیفها معمولاً به مشتریان انگیزه میدهند که محصولات را باهم بخرند، به خصوص در فروشگاههای آنلاین. مثلاً، اگر محصولات به هم مرتبط تخفیف داشته باشند یا برای سفارشهای بزرگتر تخفیف درصدی درنظر گرفته باشید، مشتریان به خرید بیشتر تشویق میشوند.
- تولید مشتری وفادار
ارائه تخفیف مشتریان وفادار برای قدیمیترها باعث ایجاد ارزش برای مشتری میشود و با برند شما اخت میگیرند. وقتی مشتری میداند با خرید از شما دورهای پاداش یا کد تخفیف جانبی میگیرد، فروشگاه شما تبدیل به اولویت اولش در خرید کردن میشود. حتی این وفاداری تا جایی پیش میرود که ترجیح میدهد صبر کند تا شما محصولی را موجود کنید و خرید کند تا این که به فروشگاه دیگری سر بزند.
- برنده شدن برند شما
در بحث رقابت، چه بازارهای فیزیکی و چه بازار دیجیتال، تخفیف تبلیغاتی استراتژیک تاثیر خیلی زیادی روی معروفتر شدن برند شما و رشد کسب و کارتان دارد.
- سریعتر شدن سرعت خرید
تخفیفهای زماندار یا تخفیفهای مناسبتی، یک حس فوریتی میسازند و مشتریان را ترغیب میکنند که در خرید عجله کنند. بیشتر تخفیفها چون محدودیت زمانی دارند و میتوانند انگیزههای خرید لحظهای را زیاد کنند و به این ترتیب تاثیر خوبی روی عملکرد شما در بازاریابی میگذارند.
- بالا رفتن نرخ تبدیل
نرخ تبدیل یا Conversion Rate یکی از مهمترین معیارهای تحلیل اثربخشی تخفیف است. نرخ تبدیل به درصدی از بازدیدکنندگان یا مشتریان بالقوه میگوییم که با ورود به سایت اقدام خاصی را انجام میدهند. مثلا خرید میکنند یا در سایت ثبت نام میکنند. تخفیف کمک فوقالعادهای به سیستمهای مدیریت مشتری (CRM) میکند و در طولانیمدت اثرات مهمی میگذارد.
اینها مزیتهای مهمیست که تخفیف میتواند روی فروش و جذب مشتری بگذارد. البته هر نوع از تخفیف میتواند تاثیر متفاوتی روی کار شما داشته باشد و قرار نیست همه تخفیفها یکجور اثر کنند. پس بهتر است خیلی کوتاه درباره انواع تخفیفها توضیح بدهیم.
انواع طرح تخفیفها
وقتی با انواع تخفیف آشنا بشوید، در زمان انتخاب طرح تخفیف، با توجه به شرایطی که دارید و نوع کسب و کارتان بهترین گزینه را انتخاب میکنید. بیایید هر کدام را با مثال توضیح دهیم.
تخفیف درصدی: رایجترین نوع تخفیف که درصدی از قیمت کالا کم میشود. مثلاً:
20٪ تخفیف برای همه محصولات در روزهای تعطیل
تخفیف مبلغ ثابت: مبلغ مشخصی به عنوان کد تخفیف به مشتری داده و از قیمت نهایی کم میشود. مثلاً:
50 هزار تومان تخفیف برای خریدهای بالای 300 هزار تومان
ارسال رایگان: هزینه ارسال برای مشتری صفر میشود که در فروشگاههای آنلاین بسیار پرطرفدار و جذاب است. مثلاً:
خریدهای بالای 200 هزار تومان با ارسال رایگان
تخفیف بستهای (باندل): محصولاتی که با هم مکمل هستند در قالب یک بسته با قیمت تخفیفی به فروش میرسند. مثلاً:
پکیج شامپو و نرمکننده با 30٪ تخفیف
تخفیف اولین خرید: تخفیف برای مشتریانی که برای بار اول از برند یا فروشگاه شما خرید میکنند. مثلاً:
20٪ تخفیف برای اولین خرید از فروشگاه
کوپن تخفیف معرفی: وقتی مشتریان دوستان خود را معرفی کنند، کوپن تخفیف میگیرند. مثلاً:
با معرفی هر دوست، 50 هزار تومان تخفیف برای خرید بعدی بگیرید
تخفیف برای خرید حجم بالا: هرچه مقدار خرید بیشتر شود، درصد یا میزان تخفیف زیادتر میشود. مثلاً:
با خرید سه عدد روغن، 30٪ تخفیف بگیرید
تخفیف مناسبتی: تخفیفهای مخصوص مناسبتها یا روزهای خاص مثل تخفیفات بلک فرایدی یا شب یلدا. مثلاً:
50٪ تخفیف برای بلک فرایدی
جشنواره تخفیف فصلی: تخفیف برای تخلیه موجودیهای فصلی و جایگزینی با کالاهای فصل جدید. مثلاً:
حراج آخر فصل تابستان با 40٪ تخفیف
تخفیف عضویت یا وفاداری: تخفیفهایی برای مشتریانی که عضو باشگاه مشتریان یا وفادار به برند هستند. مثلاً:
15٪ تخفیف دائمی برای اعضای باشگاه مشتریان
حالا باید از بین این موردها، تخفیف مناسب بیزینس خودتان را پیدا کنید. باید رک و راست بگوییم، اگر ندانید که با چه استراتژی، از کدام نوع تخفیف استفاده کنید، حتی به ضرر بیزینس شما تمام میشود. پس این قسمت را از دست ندهید.
استراتژی موفق تخفیف مساویست با سود
اگر فکر میکنید با هر روز تخفیف گذاشتن میتوانید به همه مزیتهای تخفیف برسید، سخت در اشتباهید. حتماً قبل از استفاده از ایدههای تخفیف، درباره استراتژی و نرمافزارهای مدیریت تخفیف دانش خود را بالا ببرید. بیایید با نکات مهم استراتژی تخفیف، قبل از روشهای تخفیف آشنا بشویم.
- هدفتان چیست؟
اول باید مشخص کنید که هدف شما از تخفیفگذاری چیست. آیا میخواهید مشتریان جدید جذب کنید؟ فروش فعلی را افزایش دهید یا وفاداری مشتریان فعلی را بیشتر کنید؟ هر کدام از این دسته مشتریان، تخفیف مخصوص به خود را دارند.
- حتما محدودیت بگذارید
همیشه تخفیف نداشته باشید. بگذارید مشتری شما برای تخفیف گرفتن محدودیت داشته باشد تا برای خرید سریعتر تشویق شود و از سوءاستفاده جلوگیری کنید. مثلا رایتل برای بستهها و پیشنهادات ویژهاش تخفیف روزانه میگذارد.
- چه تخفیفی بدهید؟
انواع مختلفی از تخفیفها وجود دارد که در بالا توضیح دادیم. مثل تخفیف درصدی، تخفیفهای انحصاری، ارسال رایگان و… نوع طرح تخفیف باید با هدف و مخاطب شما هماهنگ باشد؛ مثلاً ارسال رایگان برای خریدهای اینترنتی معمولاً جذابتر است. درصورتی که برای فروشگاهها مبالغ درصدی و یا مراکز زیبایی، پکیجهای ویژه بیشتر تاثیر میگذارد. پس حتماً به این موضوع توجه کنید.
- تخفیفها همگانی نباشد
سعی کنید با توجه مشتری تخفیفهای انحصاری بسازید. یعنی هرچه مشتری قدیمیتر باشد تخفیفهای بهینهتری دریافت کند تا کم کم مشتریها به برند شما وفادار شوند.
- ارزیابی فراموش نشود
بعد از اجرای تخفیف، نتایج را بررسی کنید و از نتایج به دست آمده برای بهتر شدن استراتژیهای آینده استفاده کنید. مثلاً نرخ تبدیل، میزان فروش و بازخورد مشتریان را بررسی کنید.
اگر میخواهید به طور حرفهای درباره استراتژی تخفیف و کانالهای فروش یاد بگیرید، ما همهچیز درباره دیجیتال مارکتینگ را در مقاله جداگانه برای شما آوردهایم. در این مقاله تمام نکات مهم درباره استراژی و بازاریابی برند خودتان را یاد میگیرید و به یک بازاریاب حرفهای تبدیل میشوید. حالا دیگر باید برویم به سراغ بهترین و جدیدترین ایدههای تخفیف برای جذب مشتری.
جدیدترین ایدههای تخفیف برای کسبوکار
شما الان در مرحلهای قرار دارید که میدانید برای چه هدفی و با چه برنامهای میخواهید تخفیف ارائه بدهید. پس باید روشهای جدید و خلاقانهای پیدا کنید تا تخفیف شما بین انبوه تخفیفهای بازار دیده شود. ما سعی کردیم بهترین و خلاقانهترین ایدهها را برای شما پیدا کنیم تا سرعت تاثیر تخفیف را برایتان بالا ببریم.
- بازی کن، تخفیف بگیر!
با طراحی بازیها یا چالشهای ساده، مشتریان را به شرکت در آنها ترغیب کنید و در ازای موفقیت، کد تخفیف یا جوایز ویژه بدهید. لازم نیست یک بازی پیچیده طراحی کنید، مشتریان یک بازی راحت و سرگرمکننده را برای اوقات فراقتشان میپسندند. پس اگر به سایت شما سر بزنند و حتی قصد خرید هم نداشته باشند، با بازی کردن ناگهان میبینند که پاداش (کد تخفیف) گرفتند. آن موقع است که به خرید کردن ترغیب میشوند.
- تخفیف رو برای خودت میسازم
بر اساس تاریخچه خرید و علاقهمندیهای هر مشتری، تخفیفهای ویژهای را بهصورت اختصاصی برای او در نظر بگیرید تا حس ارزشمندی و توجه را در او تقویت کنید. حتی میتوانید یک متن نظرسنجی جمعی طراحی کنید و به مشتری اعلام کنید که باتوجه به نتیجه نظرسنجی، به شما انواع کد تخفیف را میدهیم. کلا آدمها دوست دارند که درباره علایقشان از آنها سوال شود، پس این روش میتواند حسابی مشتریان را جذب برند شما کند.
- همه رو بخر فلان تومن
پکیجها معمولاً فروش خوبی در بازار دارند. اگر فروشگاهی با محصولات متنوع دارید، این روش به دردتان میخورد. فقط باید محصولات مرتبط باهم را پیدا کنید و آنها را به عنوان پکیج با درصد تخفیف بالا ارائه کنید. حواستان باشد که پکیج نباید خیلی گران شود و هرچه تعداد محصولات بیشتر باشد بهتر است. پس سعی کنید محصولات کوچکتر را انتخاب کنید.
- معرفیم کن، تخفیف بگیر!
مشتریان را تشویق کنید تا دوستان و آشنایان خود را به خرید از شما دعوت کنند و در ازای هر معرفی موفق، کوپن تخفیف یا پاداش دریافت کنند. مثلا بلوبانک کارت مشکی خود را فقط به مشتریانی میدهد که 10 نفر از دوستان خود را به بانکش معرفی کرده باشند. یعنی فقط با یک رنگ، توانسته شبکه مشتریان خود را بیشتر کند. شما هم میتوانید با توجه به بیزینستان، یک روش خلاقانه و ارزان برای پاداش دادن پیدا کنید.
- تخفیف به مناسبت روز پسر
در مناسبتهای خاص یا تغییر فصول، یک برنامه ویژه برای تخفیف دادن یا برگزاری یک جشنواره داشته باشید. در این برنامه میتوانید یک قرعهکشی راه بیندازید که تعدادی برنده خوششانس داشته باشد. این برندهها تخفیفهای بیشتر از 50 درصد روی یک محصول بگیرند. فقط توجه کنید که حتماً قبل از شروع برنامه حسابی درباره پروژه تبلیغ کرده باشید تا مخاطبهایتان بدانند و در آن موقع وارد سایت شما شوند.
- تخفیف ترکیبی مخصوص
میتوانید تخفیفهای مناسبتی را با بازی ترکیب کنید. یعنی در یک مناسبت خاص، به جای قرعهکشی، یک بازی راه بیندازید تا برنده بتواند یک تخفیف عالی بگیرد. اگر هم نمیتوانید بازی طراحی کنید، میتوانید یک سوال سخت منتشر کنید و مشتری جواب را کامل بدهد تا برنده شود.
- پست بزار، تخفیف بگیر!
مشتریان را تشویق کنید تا تجربیات خود از محصولات یا خدمات شما در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارند و تخفیف یا پاداش بگیرند. این روش را حسابی جدی بگیرید چراکه بیشتر از هر نوع تبلیغی به دیده شدن برند شما کمک میکنند. آدمها معمولاً این مدل تبلیغها را صادقانهتر از بقیه تبلیغها میبینند.
- فقط تا امروز
میتوانید از پیشنهادات روزانه و محدودیت زمانی برای تخفیفهای خودتان استفاده کنید. مثلا تا آخر روز یک تخفیف خوب بگذارید و تایمر بسازید تا مشتریها ترغیب شوند همان روز خرید کنند. این مدل تخفیفها برای ورودی گرفتن به سایت و افزایش فروش در کوتاه مدت خیلی تاثیر دارند. اگر دقت کرده باشید، اسنپ برای همه بخشهایش انواع تخفیف محدودیت زمانی دارد و روزانه به مشتریان پیام میفرستد.
- تخفیفهای باشگاهی
اگر باشگاه مشتریان دارید، حتماً یک سری جشنواره تخفیف ویژه برای مشتریان وفادار خود بگذارید. حتی میتوانید برنامههای تخفیفی مخصوصی فقط برای مشتریان عضو باشگاهتان تدارک ببینید تا همیشه این بخش فعال باشد. توجه کنید هرچه مشتریان شما بیشتر درگیر فروشگاه شما باشند، شانس خرید کردنشان بالاتر میرود. مثلا دیجی کالا همیشه یک بخش به نام گیم نت برای مشتریان خود دارد که انواع بازیهای شانسی در آن طراحی شده و همیشه شلوغ است.
- نظر بده، تخفیف بگیر
به مشتریان خود وعده بدهید تا با نظر گذاشتن در سایت شما، تخفیف میگیرند. به این ترتیب نه تنها برای محصولتان بازخورد میگیرید، بلکه محصول شما تبلیغ هم میشود. باور کنید یک مشتری با دیدن نظرات بقیه مشتریان بیشتر جذب خرید میشود تا با یکسری تبلیغات پر زرق و برق.
- تخفیف مرحله به مرحله
تخفیفهای چند مرحلهای برای نگه داشتن مشتری و تبدیل او به یک مشتری وفادار خیلی کاربرد دارند. برای استفاده از این روش باید مثلا یک تخفیف درصدی سه مرحلهای بسازید که مشتری با هر دفعه خرید، تخفیف بیشتری بگیرد. مثلا اسنپ برای سفرهایش از یک تخفیف 4 مرحلهای استفاده میکند که مشتریانش را ترغیب کند تا در یک بازه زمانی مشخصی، 4 بار اسنپ بگیرند.
با این روشها میتوانید بین انبوه تخفیفهای رقبا، به چشم بیایید و خیلی زود مشتریان وفادار و همیشگی پیدا کنید. البته روشهای تخفیف همیشه قرار نیست تاثیر مثبت بگذارند و در بعضی مواقع حتی نتیجه منفی دارند. پس بیایید به عنوان آخرین مطلب، درباره معایب تخفیف گذاشتن هم صحبت کنیم.
معایب استراتژیهای تخفیفدهی
اگر شانس با شما یار نباشد و استراتژی تخفیفتان را درست نچیده باشید، ممکن است این اتفاقات برای برند شما پیش بیاید.
- تاثیر منفی روی سود
تخفیفها میتوانند سود کلی را کم کنند، مخصوصا اگر بدون برنامهریزی دقیق اجرا شوند. این مسئله میتواند روی پایداری مالی کسبوکار شما تأثیر منفی بگذارد.
- بدعادت شدن مشتریان
استفاده بی اندازه از تخفیف ممکن است باعث شود که مشتریان تنها در زمان تخفیف خرید کنند و به قیمتهای عادی توجه نکنند. به این ترتیب ارزش محصول شما در نظر مشتریان کم میشود.
- کم شدن اعتبار برند
تخفیف دادن زیاد و همیشگی ممکن است تصویر برند را ضعیف کند و این تصور را ایجاد کند که محصولات شما کیفیت لازم را ندارند یا فقط با قیمت پایینتر ارزش خرید دارند.
- جذب مشتریان بیوفا
تخفیفها ممکن است به جای جذب مشتریان وفادار، مشتریانی را جذب کنند که فقط بهدنبال تخفیف هستند و بعد از تمام شدن آن، دیگر خریدی انجام نمیدهند.
- زیاد شدن حجم کار و هزینهها
دادن تخفیف مستلزم تبلیغات بیشتر، تنظیمات حسابداری پیچیدهتر و مدیریت دقیقتر موجودی است که در نتیجه هزینهها و حجم کار را افزایش میدهد.
تخفیف کیلویی دادن ممنوع!
همانطور که گفتیم، برای هر نوع تخفیفی باید به طور قطع برنامهریزی و هدف داشته باشید. این که کدام روش را انتخاب میکنید و با چه برنامهای پیش میروید، همه به برند و محصول کسب و کار شما بستگی دارد. پس با توجه به نوع کارتان، تخفیف مناسب را انتخاب کنید. فقط حواستان باشد که تخفیف کیلویی ندهید. نظرات و سوالهای خود را حتماً با ما به اشتراک بگذارید.
ارسال نظر