اگر در تولید محتوا و نوشتن کپشن تخصص ندارید، باز هم میتوانید بهترین و جذابترین کپشنها را بنویسید؛ فقط کافی است یک دستیار هوش مصنوعی کنار خودتان داشته باشید تا در عرض چند ثانیه بهترین کپشنها را به شما تحویل دهد.
در این مقاله روشهای کپشن نویسی با هوش مصنوعی برای شبکههای اجتماعی مختلف از جمله اینستاگرام را میآموزید و با بهترین ابزارهای هوش مصنوعی کپشن نویسی آشنا میشوید.
چرا کپشن مهم است؟
دلیل بازدید گرفتن خیلی از پستهای اینستاگرام، کپشن جذاب آنها است. حتماً بارها شده بخواهید از یک پست نهچندان جالب عبور کنید، ولی با مشاهده کپشن، تا انتهای آن را تماشا کردهاید. مثلاً وقتی با یک ریلز ترسناک مواجه میشود که کپشن آن چند استیکر😂 است، متوجه میشوید پست قرار است فان باشد و تصمیم میگیرید بدون ترس به تماشای آن ادامه دهید.
کپشنها به همین سادگی ممکن است سرنوشت یک پست را مشخص کنند؛ پس اهمیت زیادی دارند. از طرفی با نوشتن یک کپشن اینستاگرام عالی، کاربران را ترغیب میکنید لایک کنند، کامنت بنویسند و محتوای شما را به اشتراک بگذارند.
با نوشتن کپشنهای طولانی و جذاب، کاربر مجبور میشود زمان بیشتری محتوای شما را تماشا کند. این موضوع سیگنالی برای الگوریتم اینستاگرام است تا محتوای شما را راهی اکسپلور کند.
نقش هوش مصنوعی در کپشن نویسی
کپشن نویسی در ظاهر کار دشواری نیست، ولی در عمل جزئیات زیادی دارد. گاهی ادمینهای اینستاگرام با سالها تجربه در نوشتن کپشن به مشکل میخورند؛ چون این کار به خلاقیت نیاز دارد و جزئیات در آن اهمیت خیلی زیادی دارند. اگر در نوشتن این مقاله چند کلمه را اشتباه انتخاب کنیم، تاثیر زیادی در کیفیت محتوای چند صد کلمهای آن ندارد؛ ولی در نوشتن کپشن، کلمات فوقالعاده با اهمیت هستند و انتخاب یک کلمه اشتباه، ممکن است همه چیز را خراب کند!
بنابراین ادمینی اینستاگرام و کپشن نویسی کار دشواری است و برای استخدام یک ادمین حرفهای، باید هزینه قابل توجهی بپردازید. حالا اگر پول این کار را نداشته باشید چه میشود؟
نگران نباشید، اتفاق خیلی بدی نمیافتد!
کپشن نویسی با هوش مصنوعی جایگزین بسیار کمهزینه و مناسبی است که میتوانید از آن کمک بگیرید. البته که نمیتواند جایگاه فعالان این حوزه را تصاحب کند (لااقل تاکنون که نتوانسته!)؛ ولی دستیار خوبی است و برای شروع، کارتان را راه میاندازد.
استفاده از هوش مصنوعی برای نوشتن کپشن Instagram مزایای و چالشهای زیادی دارد، پس اجازه دهید توضیح آن را به انتهای مقاله موکول کنیم. فعلاً بهتر است برویم سر اصل مطلب و بهترین ابزارهای هوش مصنوعی برای کپشن نویسی را معرفی کنیم.
بهترین ابزار هوش مصنوعی برای کپشن نویسی
انگارنهانگار همین 2 سال پیش بود که چت جیپیتی بهرایگان در اختیار مردم قرار گرفت. طبق آمار Demand sage این ابزار حالا بیشاز 200 میلیون کاربر فعال دارد! معلوم است که وقتی دیگران این پیشرفت چشمگیر را میبینند، دوست دارند هوش مصنوعی خود را بسازند و همین میشود که، هماکنون بیشاز صد ابزار AI در جهان توسعه یافته است.
خوشبختانه یا شوربختانه تنها تعداد کمی از این ابزار عملکرد خوبی دارند و برای کپشن نویسی مناسب هستند. در ادامه همین چند مورد را بررسی میکنیم. امتحان کردن بقیه را به خودتان میسپاریم!
1. چت جیپیتی (Chat GPT)
ممکن نیست درباره هوش مصنوعی صحبت کنیم و سروکله چت جیپیتی پیدا نشود. این ابزار کاربردی تقریباً در تمامی حوزهها بهترین عملکرد را دارد. کپشنهایی که چت جیپیتی مینویسد با کپشن ادمینهای واقعی مو نمیزند. این ابزار خلاقیت شگفتانگیزی دارد.
برای کپشن نویسی با Chat GPT کافیست پرامپت کوتاهی درباره سناریو محتوا، لحن و هدف کپشن بنویسید. چت جیپیتی چندین ایده خلاقانه را در اختیارتان قرار میدهد. اگر از کپشنها راضی نبودید، بگویید دوباره این کار را انجام دهد. آنقدر به کار خود ادامه دهید تا کپشن مورد نظرتان ساخته شود. البته اگر میخواهید زودتر به نتیجه برسید، بهتر است هوش مصنوعی را راهنمایی کنید.
2. کپی ایآی (Copy.ai)
کپی ایآی دیگر ابزار هوش مصنوعی برای کپشن نویسی است. این ابزار هم مانند چت جیپیتی از الگوریتمهای پیچیده یادگیری ماشین استفاده میکند تا کپشنهایی بینقص و جذاب بنویسد. برای کپشن نویسی با Copy.ai دو راه دارید:
- راه اول: خلاصهای از محتوای اینستاگرام آماده کنید و در اختیار ابزار قرار دهید.
- راه دوم: تصویر محتوا را در پلتفرم کپی ایای آپلود کنید.
در نهایت ابزار چند کپشن مناسب در اختیارتان قرار میدهد. میتوانید از آنها استفاده یا درخواست کنید ویرایش شوند.
3. Ahrefs
اگر اهل دنیای بازاریابی دیجیتال باشید، حتما Ahrefs را میشناسید: یک ابزار بینظیر برای بهبود سئو سایت. حقیقتاً وقتی کار با این ابزار را امتحان کردیم، سادگی محیط شگفتزدهمان کرد. کافیست وارد قسمت کپشننویسی Ahrefs شوید و با نوشتن چند کلمه یا وارد کردن یک تصویر، کپشن شما آماده شود. میتوانید لحن کپشن را از منوی کشویی زیر صفحه انتخاب کنید و تیک هشتگ و ایموجی را نیز فعال کنید.
منوی کشویی سمت راست برای انتخاب تعداد کپشنها است. میتوانید بهصورت همزمان از 1، 3 یا 5 کپشن بسازید. جالب است که با وجود همه تحریمهای کنونی، Ahrefs از زبان فارسی پشتیبانی میکند. کافیست از بالای صفحه روی منوی زبان که بهطور پیشفرض روی حالت English قرار دارد کلیک کنید، سپس آن را به Farsi تغییر دهید.
اگر از کار با ابزارهای هوش مصنوعی لذت میبرید، باید بگویم که مقالات جالب و مفیدی در سایت ما منتظر شما هستند. یکی از بهترینها هم مقالهای است که در مورد طراحی لوگو با هوش مصنوعی صحبت میکند. اگر کسب و کار جدیدی راهانداختهاید، پیشنهاد میکنم قبل از اینکه به دنبال طراح گرافیک بگردید، این مقاله را بخوانید. مطمئنم که به دردتان میخورد!
4. رایت سونیک (Writesonic)
رایت سونیک ابزاری است که علاوهبر نوشتن کپشن، در انتخاب هشتگ نیز کمکتان میکند. مثل ابزار دیگر میتوانید خلاصه محتوا را به این ابزار بدهید تا کپشنهای جذابی را در اختیارتان قرار دهد. رایت سونیک انعطافپذیری بالایی در انتخاب لحن دارد و میتواند در کوتاهترین زمان انواع کپشنهای رسمی، خندهدار، ترسناک یا حماسی را تولید کند. محیط این ابزار هم مانند اچرف کاربرپسند است.
رایت سونیک به تعداد بیشماری از هشتگهای پرطرفدار دسترسی دارد که با ارزیابی توصیف شما از محتوا، بهترین هشتگهای مرتبط را در اختیارتان قرار میدهد. میتوانید از بین هشتگها چند مورد را انتخاب کنید و با استفاده از آنها، شانس بازدید محتوای اینستاگرام را چند برابر کنید.
5. جاسپـــر (Jasper.ai)
اگر میخواهید لحن و هویت برندتان در کپشنهایی که مینویسید حفظ شود، از جاسپر استفاده کنید. ماموریت اصلی جاسپر کمک به بازاریابان است تا ایدههای خود را به واقعیت تبدیل کنند؛ بنابراین کاربردهای آن نیز بهطور تخصصی برای استفاده کسبوکارها است. میتوانید برای نوشتن کپشن محصولات و پستهای تبلیغاتی از جاسپر استفاده کنید. لحن این ابزار در نوشتن کپشنهای مختلف تغییر نمیکند و باعث میشود پستهای اینستاگرام هویت منسجمی داشته باشند.
6. رایتر (Ryter)
رایتر آخرین ابزاری است که برای کپشن نویسی با هوش مصنوعی معرفی میکنیم. محیط کاربری این ابزار بسیار ساده است و برای تولید کپشن خلاقانه میتوانید به سراغ این ابزار بروید. با ورود به سایت رایتر میتوانید بدون نیاز به ثبتنام از خدمات کپشن نویسی استفاده کنید. کافیست در کادری مشابه تصویر زیر، موضوع و لحن تصویر را وارد کنید.
برای دسترسی به امکانات بیشتر، میتوانید به رایگان در سایت رایتر ثبتنام و وارد پنل کاربری خود شوید. این پنل امکانات زیادی دارد و کپشن نویسی با هوش مصنوعی هم یکی از آنها است. خوشبختانه Ryter از زبان فارسی پشتیبانی میکند. البته اگر نسخه رایگان این پلتفرم را دارید، برای استفاده از زبان فارسی باید زبان پیشفرض برنامه را به فارسی تغییر دهید. تغییر مجدد زبان برای کاربران رایگان ماهانه یکبار امکانپذیر است. نکته جالبی که حین کار با ابزار به چشممان میخورد، قابلیت تعیین میزان خلاقیت ابزار در نوشتن کپشن بود.
تا اینجا اهمیت نوشتن کپشن را دانستید و با 6 ابزار معروف AI برای کپشن نویسی آشنا شدید. فکر میکنیم حالا دیگر وقت آموزش است.
چگونه از ابزار هوش مصنوعی برای کپشن نویسی استفاده کنیم؟
کار با هوش مصنوعی از کار کردن با یک انسان راحتتر است؛ ولی بازهم قواعد خاصی دارد. اگر میخواهید کپشنهای جذابی بنویسید، باید زبان هوش مصنوعی را بلد باشید.
AI مانند کودکی است که همه چیز را میداند، ولی نمیتواند درست از آن استفاده کند؛ پس باید آنچه را میخواهید با جزئیات برایش توضیح دهید. طبق مراحل زیر عمل کنید:
-
مرحله اول: موضوع پست را توضیح دهید
هوش مصنوعی نمیتواند ذهن شما را بخواند (لااقل هنوز که نمیتواند)؛ پس باید موضوع پست را خودتان توضیح دهید. هرچه توضیحات طولانیتر و با جزئیاتتر باشد، نتیجه کپشن به چیزی که میخواهید نزدیکتر خواهد بود. بااینحال توصیه میکنیم از توضیحات کوتاه استفاده کنید! میپرسید چرا؟
گاهی آنچه شما در ذهن دارید بهترین گزینه نیست. با نوشتن توضیحات کوتاه، دست هوش مصنوعی برای خلق کپشنهای خلاقانه باز خواهد بود؛ کپشنهایی که ممکن است بسیار پختهتر و جذابتر از ایدههای شما باشند.
-
مرحله دوم: جزئیات را بنویسید
میتوانید با اضافه کردن چند درخواست خلاقانه، محتوای کپشن را جذابتر کنید. مثلا از هوش مصنوعی بخواهید کپشن را طوفانی آغاز کند یا از تکنیکهای داستانسرایی استفاده کند.
-
مرحله سوم: کلمات کلیدی را اضافه کنید
میخواهید از چه کلماتی کلیدی در کپشنهایتان استفاده شود؟ آنها را خیلی شفاف به هوش مصنوعی معرفی کنید. هشتگهای مورد نظرتان را هم اضافه کنید. اگر هشتگی به ذهنتان نمیرسد، از ابزارهای هوش مصنوعی بخواهید هشتگهای پرطرفدار و مرتبط را اضافه کند.
-
مرحله چهارم: زبان کپشن را انتخاب کنید
بعضی ابزار مانند چت جیپیتی، کپشن را بر اساس زبان پرامپت تولید میکنند. اگر میخواهید کپشن با زبان دیگری نوشته شود، این موضوع را با ابزار در میان بگذارید. البته بعضی ابزارها منوهای کشویی جداگانهای برای انتخاب زبان دارند.
-
مرحله پنجم: لحن کپشن را تنظیم کنید
همانطور که در معرفی ابزارهای هوش مصنوعی برای کپشن مشاهده کردید، بسیاری از آنها منویی برای انتخاب لحن دارند. با این قابلیت میتوانید متن کپشن را مطابق با لحن برند بنویسید. اگر چنین منویی وجود نداشت، داخل پرامپت درباره لحن توضیح دهید.
-
مرحله ششم: کپشن تولید کنید
تبریک میگوییم، حالا میتوانید با هوش مصنوعی کپشن نویسی کنید. اگر نتیجه اولیه باب میلتان نبود دلسرد نشوید. این ویژگی AI است که اولِ کار آدم را دلسرد میکند. کمی درخواستتان را ویرایش کنید، قول میدهیم با چند پرامپت ویرایشی، به نتیجه دلخواه برسید.
ممکن است بعد از خواندن این مقاله به این فکر کنید که چقدر خوب میشد اگر مهارتهای کپشننویسی را تقویت میکردید و خودتان میتوانستید کپشنهای خلاقانه و جذاب بنویسید. حتی با تقویت این مهارت، میتوانید به عنوان ادمین کپشننویسی فعالیت کنید و درآمد خوبی داشته باشید. ممکن است بپرسید: خب حالا چه کار کنم؟ پیشنهاد من این است که در دوره جامع ادمینی دیدوگرام شرکت کنید. در این دوره، همه چیزهایی که برای موفقیت در اینستاگرام لازم دارید را به صورت کامل و کاربردی یاد میگیرید.
مزایای و چالشها استفاده از هوش مصنوعی در کپشن نویسی
هر تکنولوژی چالشهایی دارد؛ ولی این باعث نمیشود از مزایای آن صرف نظر کنیم و قیدش را بزنیم. مثلاً اینکه اتومبیل باعث تصادفات جادهای میشود یا هوا را آلوده میکند، هیچگاه باعث نمیشود با شتر مسافرت کنیم!
استفاده از هوش مصنوعی برای کپشن نویسی هم مزایا و چالشهایی دارد. در ادامه آنها را معرفی میکنیم:
مزایای هوش مصنوعی در کپشن نویسی:
- کپشن نویسی را سریع میکند
- خلاقیت را افزایش میدهد
- رایگان یا کم هزینه است
- به جزئیات توجه ویژهای دارد
- لحن و هویت برند را حفظ میکند
- محدودیتی در حجم کار ندارد
- قابلیت ویرایش نامحدود دارد
- محدودیت زمانی نمیشناسد
- با کمبود اطلاعات مواجه نمیشود
چالشهای هوش مصنوعی در کپشن نویسی:
- مانند انسان قادر به کسب تجربه نیست
- نتایج آن به نظارت نیاز دارند
- معمولاً خروجی اولیه به نتیجه مطلوب نمیرسد
- خلاقیت ساختارشکن ندارد
- نمیتواند ایدههای جدیدی خلق کند
تعدادی از مهمترین مزایای و چالشهای AI را مشاهده کردید، حالا تصمیم با شماست که برای کپشن نویسی از آن استفاده کنید یا خیر؛ ولی فراموش نکنید در دنیای امروز، شترسواران همیشه از رانندگان اتومبیل شکست میخورند!
کلام آخر
برای نوشتن این مقاله ابزار زیادی را امتحان کردیم و حقیقتاً نتایج شگفتانگیز بود. ابزارهایی که در این مقاله معرفی کردیم، محیط کاربری بسیار سادهای دارند. کار با این ابزارها نیاز به هیچ تخصصی ندارد و خلاقیت آنها بینظیر است. توصیه میکنیم چه پیج اینستاگرام دارید و چه خودتان ادمین هستید، حتماً یکبارهم که شده از هوش مصنوعی برای کپشن نویسی استفاده کنید.
تجربه کپشن نویسی با هوش مصنوعی را دارید؟ اگر آره، حتما تجربه خودتان را در کامنتها با ما و دوستانتان به اشتراک بگذارید.🙏 اگر سوالی هم درباره استفاده از این ابزارها داشتید، خوشحال میشویم کمکتان کنیم.
ارسال نظر