بلاگری شغلی‌ست که توانایی زیر و رو کردن زندگی شما را دارد. مهم نیست کجای دنیا زندگی می‌کنید یا چه تحصیلاتی دارید. اگر در فضای رنگارنگ مجازی تولید محتوای حرفه‌ای کنید و شگردهای بلاگری را بدانید، می‌توانید به درآمد میلیونی برسید. اما واقعا چقدر از بلاگری می‌دانید؟ ما در این مقاله به شما می‌گوییم که شغل بلاگری و راه‌های درآمدزایی از بلاگری چیست.

فهرست مطالب

بلاگری چیست؟

بلاگر (Blogger) به فردی گفته می‌شود که در یک یا چند پلتفرم آنلاین، مثل وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی (اینستاگرام، یوتیوب، تیک‌تاک و …) تولید محتوا می‌کند و معمولاً روی یک حوزه یا موضوع خاص تمرکز دارد. این محتوا می‌تواند مقالات، پست‌های تصویری، ویدئوها، نظرات، نقدها، بررسی‌ها، تحلیل‌ها و… باشد. بلاگرها کسانی هستند که علاقه مند به اشتراک گذاری بخشی از زندگی خود با کاربرانند.

هدف بلاگرها چیست؟

مهم‌ترین هدف بلاگرها مخاطب‌سازی و تقویت برند شخصی است. به همین خاطر کیفیت محتوای آن‌ها مهم‌ترین اصل بلاگری به حساب می‌آید. بلاگرها معمولاً به دلیل داشتن فالوورهای زیاد، به عنوان افراد تاثیرگذار شناخته می‌شوند و می‌توانند با برندها و شرکت‌ها همکاری کرده و از این طریق درآمد کسب کنند.

علاوه بر این، بعضی از بلاگرها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی محتوا تولید می‌کنند و به دنبال ساخت جامعه‌ای از مخاطبان متعهد و فعال برای خود هستند. به همین خاطر به این نوع بلاگرها، اینفلوئنسر (Influencer) هم گفته می‌شود.

هدف بلاگری چیست

فرق بلاگر و ولاگر

ممکن است این سوال به ذهن شما خطور کند که چه تفاوتی بین بلاگر و ولاگر هست؟

درواقع ولاگرها بیشتر محتوای ویدیویی تولید می‌کنند. این محتوا می‌تواند معمولا روزنامه‌نگاری شخصی، تجربیات زندگی، سفرها، نقد و بررسی محصولات، چالش‌ها، ویدیوهای آموزشی یا حتی داستان‌گویی باشد. به همین خاطر بیشتر فعالیت ولاگرها در پلتفرم‌های ویدیویی مثل یوتوب یا اینستاگرام (لایو و ریلز) و… انجام می‌شود.

اما بلاگرها بیشتر محتوای متنی، تصویری یا ترکیبی از آن‌ها را تولید می‌کنند. این محتواها معمولا پست‌های وبلاگی، نقد و بررسی‌ها، دستورالعمل‌ها، راهنماها، محتوای طنز و نظرات شخصی هستند. پلتفرم مورد علاقه بلاگرها معمولا فیسبوک، توییتر و اینستاگرام است. باز هم بلاگری به همین‌جا ختم نمی‌شود و خودش انواع مختلفی را شامل می‌شود.

انواع بلاگری در دنیا!

بلاگرها در حوزه‌های مختلفی فعالیت می‌کنند. البته بعضی‌ها ممکن است در 2 یا چند حوزه فعالیت کنند که معمولاً این حوزه‌ها به هم مرتبط هستند. در ادامه مهم‌ترین این موضوع‌ها را معرفی می‌کنیم:

  • بلاگر لایف استایل
  • بلاگر هنری
  • بلاگر فرزند پروری
  • بلاگر املاک و خانه
  • فود بلاگر
  • فشن بلاگر
  • بلاگر دکوراسیون
  • بلاگر اقتصادی و مالی
  • بلاگر تکنولوژی
  • بلاگر طنز
  • بلاگر سلامت و زیبایی
  • بلاگر ورزشی
  • بلاگر سفر
  • بلاگر آموزشی

اگر می‌خواهید با تک تک این بلاگرها و مزایا و معایب محتوای‌شان آشنا بشوید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً مقاله انواع بلاگر در اینستاگرام را مطالعه کنید. ما هر کدام را جزء به جزء توضیح دادیم. خب حالا باید درباره روش‌های شروع بلاگری صحبت کنیم.

قدم اول برای شروع بلاگری!

واقعا برای بلاگر شدن چه باید کرد؟ خیلی‌ها تمایل دارند تا بلاگری را شروع کنند ولی نمی‌دانند از کی و کجا!

قبل از هر اقدامی بهتر است به این سوال‌‌‌ها پاسخ دهید؛ چرا قصد دارید اینستاگرام خود را رشد دهید؟ تا چه حد تعداد فالوئرها برای شما اهمیت دارد؟ آیا قصد دارید از بلاگری درآمد کسب کنید؟

روش های کسب درآمد از بلاگری

در شروع کار باید برای خودتان هدف داشته باشید و در کارتان مصمم باشید. فضای اینستاگرام پر از بلاگرها و تولیدکننده‌های محتواست. برای دیده شدن در این فضا خلاقیت و تلاش مستمر دو نکته اساسی هستند. بعضی‌ها این کار را به عنوان سرگرمی آغاز می‌کنند و هیچ ایده‌ای برای بلاگری ندارند. احتمالا این افراد نمی‌توانند به موفقیت برسند و بعد از مدتی دلسرد می‌شوند.

بعد از این که از بلاگر شدن مطمئن شدید، باید حوزه‌هایی که می‌خواهید در آن‌ها فعالیت کنید را انتخاب کنید. پیشنهاد می‌کنیم اول با یک موضوع شروع کنید و حتماً چیزی باشد که به آن علاقه زیادی دارید یا در آن حوزه توانایی کافی دارید. بعد با توجه به موضوعی که انتخاب کردید، پلتفرمی که می‌خواهید در آن فعالیت کنید را انتخاب کنید. بهترین پلتفرم‌های بلاگری در حال حاضر اینستاگرام، یوتوب، توییتر و تیک تاک است.

شاید یک پکیج مفید به نام آموزش یا دوره بلاگری نداشته باشیم، اما شما برای به دست آوردن موفقیت می‌توانید نمونه کارهایی از موضوع مشخص شده‌تان را بررسی کنید تا ابهامات، مشکلات، نقص و اشتباهات رایج را پیدا کنید. به علاوه با دیدن پیچ‌های بلاگرهای دیگر، می‌توانید بفهمید به کدام بخش از آن حوزه کمتر پرداخته شده است. به این ترتیب با تمرکز روی آن بخش، سرعت رشد پیج‌تان بالا می‌رود.

نکته: اینستاگرام یکی از مشهورترین و پربازدیدترین شبکه‌های اجتماعی است که افراد مختلف در سراسر دنیا به آن دسترسی دارند. پیشنهاد ما این است برای شروع بلاگری از این پلتفرم استفاده کنید.

بیایید راجع به معنی بلاگر موفق صحبت کنبم.

بلاگر موفق کیست؟

برای این که بلاگر موفق شوید باید در زمینه خاص خود صاحب نظر باشید و توانایی ارتباط درست با مخاطب‌ها را داشته باشید. یک بلاگر زمانی موفق است که اعتماد مخاطب‌هایش را جلب کرده باشد، به‌طوری که خیلی راحت بتواند روی آن‌ها تاثیر بگذارد. برای جلب اعتماد هم فقط یک نکته طلایی دارید؛ صداقت! خصوصا اگر قرار باشد برای شرکت‌ها و برندها تبلیغ کنید، باید مخاطبان به شما اعتماد کنند تا به کسب درآمد برسید.

بیشتر برندهای معروف با شناسایی بلاگرهای مطرح، تبلیغات محصولات خود را به آنها می‌سپارند. پس حتی اگر محتوای طنز یا ورزشی تولید می‌کنید، اعتمادسازی کنید.

نکته بعدی داشتن محتوای یونیک و خلاقانه است. یک بلاگر موفق خودش سناریو محتوایش را می‌نویسد و از دیگران کپی برداری نمی‌کند. بله لازمه پیشرفت در زمینه بلاگری‌تان، دیدن محتوای بقیه است اما نه کپی از محتوای آن‌ها.

شما باید محتوای مخصوص به خود را در هر زمینه‌ای داشته باشید تا موفق شوید. بعضی‌ها فکر می‌کنند با انجام دادن یک کار چالشی یا عجیب می‌توانند به شهرت یک شبه برسند. اما بدانید حتی اگر با این کار تعداد فالوورهایتان زیاد شود، تبدیل به یک بلاگر موفق نمی‌شوید، چون مخاطب‌ها این مدل بلاگرها را جدی نمی‌گیرند. پس بیایید اصولی و با برنامه‌ریزی درباره مهارت‌هایی که برای موفق شدن لازم دارید، صحبت کنیم.

بلاگری یعنی چی

چطور بلاگر شویم؟

حالا که تا این جا رسیدید، شاید با خودتان بگویید برای این که بلاگر بشم باید چه مهارت‌هایی داشته باشم؟ خب ادامه این مطلب برای شماست.

1.خلاقیت داشته باشید

همانطور که گفتیم، خلاقیت یک نکته کلیدی در بلاگر شدن است. شما باید بتوانید به عنوان بلاگر محتوای ارزشمند تولید کنید. مثلاً از روزمرگی‌های خودتان گزارش بسازید و با فالورهای‌تان به اشتراک بگذارید. حتی برای بحث تبلیغات هم سناریوی جذابی داشته باشید. در این صورت پیج شما خسته کننده نمی‌شود و مخاطبان هر روز منتظر شما و محتوای جدیدتان می‌مانند. حتی اگر بین سناریو تبلیغات یک محصول یا برند دیگر باشد.

2.برنامه منظمی برای تولید محتوا داشته باشید

برای رشد اینستاگرام‌تان، باید فعال باشید و برنامه منظمی برای تولید محتوا داشته باشید. اینستاگرام به صفحات فعال پاداش می‌دهد و پست‌های آن‌ها را در صفحه اکسپلور نشان می‌دهد. می‌توانید یک تقویم محتوایی درست کنید و مطابق با شرایط و سناریوها طول یک هفته را برنامه‌ریزی کنید. به این ترتیب علاوه بر این که اینستاگرام پیج شما را یک صفحه فعال درنظر می‌گیرد، مخاطبان هم منتظر پست‌های هر روزه شما می‌مانند.

3.پست‌‌‌های شما باید مطابق با استراتژی باشد

برای دانستن این که مخاطبان بیشتر به دنبال چه نوع محتوایی هستند، می‌توانید نظرسنجی بگذارید و بر اساس آن تولید محتوا کنید. به علاوه از ابزارهای آنالیز پیج استفاده کنید تا میزان بازخوردها را بسنجید. به این ترتیب متوجه می‌شوید که کدام نوع محتواها به رشد پیج شما کمک بیشتری می‎‌کند. بحث استراتژی محتوا خیلی نکته‌ها دارد و ما برای همین یک مقاله مجزا برای چگونگی استراتژی محتوا آماده کرده‌ایم. حتما به آن سر بزنید.

بلاگر یوتوب

4.دست از تلاش مداوم برندارید

شاید در اول کار، فضای اینستاگرام یا هر پلتفرم معروف دیگری به نظرتان اشباع شده بیاید. اما اینطور نیست. فضای مجازی درست مثل واقعیت است. در واقعیت اگر در حرفه‌ی مورد علاقه‌تان تلاش کنید، موفق می‌شوید، هرچقدر هم که آن حرفه اشباع شده باشد. فضای مجازی هم همینطور است. برای رسیدن به موفقیت به تلاش مداوم نیاز دارید و هرگز نباید ناامید شوید. اگر طبق اصول، محتوای ارزشمند تولید کنید، پیشرفت شما تضمینی‌ست.

5.ترندهای روز دنیا را دنبال کنید

از آن‌جایی که در فضای مجازی فعالیت می‌کنید، باید همیشه به‌روز باشید. از ترندهای روز گرفته تا ترفندها و ابزارهای جدید فضای محازی، باید همه را دنبال کنید. اگر بخواهید صرفاً روی یک ایده تمرکز کنید، بعد از مدتی محتوای شما تکراری و قدیمی می‌شود و کم کم مخاطب‌هایتان را از دست می‌دهید. شاید بد نباشد بعضی‌وقت‌ها فکر کنید که خودتان یک ترند جدید بسازید!

6.نحوه تعامل با مخاطبان را جدی بگیرید!

با مخاطبین‌تان در ارتباط باشید و از آن‌ها بپرسید که به چه چیزی بیشتر علاقه دارند. اینستاگرام ابزارهای مختلفی برای نظرسنجی در اختیار کاربران قرار داده و می‌توانید از این طریق بازخورد مخاطبان را دریافت کنید. اگر فرصتش را دارید، کامنت‌های آن‌ها را جواب بدهید. حتی اگر پیج‌تان معروف شد، برای پیج‌تان ادمین بگیرید تا با مخاطبان در دایرکت و کامنت ارتباط داشته باشد. ارتباط با فالوورها به جلب اعتماد آن‌ها کمک می‌کند.

راستی اگر به ادمین نیاز داشتید، می‌توانید در بخش درج آگهی ادمینی دیدوگرام، درخواست خود را ثبت کنید. ما علاوه بر معرفی انواع ادمین‌ها، یک دوره جامع ادمینی برایشان آماده کردیم که می‌توانند تبدیل به یک ادمین حرفه‌ای شوند و هر پیجی را رشد دهند. پس با خیال راحت می‌توانید ادمینتان را از دیدوگرام پیدا کنید.

7.تجهیزات بلاگری فراموش نشود!

اگر محتوای‌تان تصویری‌ است و پلتفرمی مثل اینستاگرام را برای تولید محتوا انتخاب کرده‌اید، برای بلاگر شدن باید گوشی مناسبی داشته باشید و تصاویر و فیلم‌های باکیفیتی تولید کنید. کیفیت تصاویر و ویدیوها تاثیر قابل توجهی روی میزان بازدید می‌گذارد. به علاوه باید با اصول درست تصویربرداری و ادیت آشنا باشید تا خروجی یک محتوای باکیفیت تولید شود. مخصوصاً برای کیفیت بهتر ویدیوها باید تجهیزاتی را تهیه کنید. در اینجا چند مورد از مهم‌ترین آن‌ها را نام می‌بریم:

  • دوربین یا گوشی موبایل باکیفیت
  • سه‌پایه
  • رینگ لایت
  • پاوربانک

البته برای شروع لازم نیست همه این‌ وسایل را داشته باشید. هرچقدر که در شغل بلاگری جلوتر بروید، استفاده از این ابزارها برای کیفیت بیشتری ضروری می‌شود.

8.از هشتگ‌های مناسب استفاده کنید

در پست‌های خود حتماً از هشتگ‌های مرتبط و مناسب استفاده کنید. اینستاگرام با توجه به هشتگ‌هایی که استفاده کردید، شما را در یک کتگوری قرار می‌دهد و وارد اکسپلور می‌شوید. به این ترتیب مخاطب‌ها هم بهتر شما را پیدا می‌کنند. بهترین ویژگی هشتگ‌‌‌ها این است که مردم می‌توانند هشتگ‌‌‌ها را دنبال کنند و از این طریق پیج شما را ببینند. اگر می‌خواهید درباره هشتگ‌ها و ویژگی آن‌ها بیشتر بدانید، حتما به مقاله استفاده درست از هشتگ اینستاگرام برای افزایش بازدید سر بزنید.

نمودار تاثیر هشتگ بر رشد فالوور

9.پروفایل مناسب داشته باشید

ظاهر پیج شما دقیقا مثل یک ویترین مغازه است و باید برای مخاطبان جذاب باشد. شما باید خودتان را در پروفایل به خوبی معرفی کنید و درباره پیج و موضوع آن شفاف‌سازی کنید. ما در ادامه به چند نکته مهم که به ظاهر پیج و پروفایل شما کمک می‌کند اشاره کرده‌ایم. حتما به این موارد توجه کنید تا یک پیج بلاگری حرفه‌ای داشته باشید.

8 نکته برای ساخت یک پروفایل بلاگری مناسب در اینستاگرام

این‌جا ده‌تا از مهم‌ترین کارهایی که باید برای تبدیل شدن به یک پیج بلاگری حرفه‌ای انجام بدهید را آورده‌ایم. این موارد باعث می‌شوند تا اعتمادسازی بیشتری ایجاد کنید و مخاطبان راحت‌تر با شما ارتباط بگیرند. به علاوه برندها و کسب و کارها هم با دیدن یک پروفایل حرفه‌ای بلاگری، برای تبلیغ دادن به شما ترغیب می‌شوند. این‌ها مهم‌ترین نکته‌ها در ساخت یک پروفایل حرفه‌ای هستند:

  1. نام کاربری مناسب انتخاب کنید. یک نام کاربری راحت که به موضوع محتوا و اسمتان ربط داشته باشد. تلفظش به خصوص برای ایرانی‌ها سخت نباشد و موقع سرچ کردن آن، مشکلی در اسپل کردن حروف نداشته باشند.
  2. تصویر مناسبی برای پروفایل خود انتخاب کنید. بهتر است عکس خودتان را در وسط صفحه بگذارید و بک‌گراند خیلی شلوغ نباشد. تا جایی که می‌توانید عکس پروفایلتان را عوض نکنید چراکه اگر زود به زود پروفایل خود را عوض کنید، مخاطبین جدید شما را گم می‌کنند. خیلی‌ها تصویر پروفایل بلاگرها بهتر در حافظشان می‌ماند تا اسمشان.
  3. برای خودتان یک لوگو جذاب و مناسب بسازید. اگر نمی‌خواهید از عکس خودتان برای پروفایل استفاده کنید، لوگو گزینه خیلی خوبی‌ست. سعی کنید برای ساخت لوگو از متخصصان این حوزه مشورت بگیرید تا یک اسم برند مخصوص به خود را پیدا کنید.
  4. در قسمت بیوگرافی (Bio)، اطلاعات کاملی از خود قرار دهید. اطلاعاتی مثل اسم و مشخصات، محتوای پیج و یک جمله یونیک مخصوص خودتان.
  5. برای پست های خود توضیحات و کپشن مناسب بگذارید. هرچقدر اطلاعات تصویری پست‌تان کامل باشد، باز هم اطلاعاتی را در کپشن بگذارید تا محتوای شما کامل شود.
  6.  از هایلایت‌های مناسب و دسته‌بندی شده استفاده کنید. اگر کاور هایلایت‌ها شبیه به هم باشد، به شکیل شدن پیج شما کمک خیلی زیادی می‌کند.
  7. سعی کنید کل پست‌های شما یک هماهنگی بصری باهم داشته باشد. مثلا کاورها شبیه هم باشد و یک ترکیب رنگ جذاب مناسب با موضوع محتوای خود داشته باشید. چون اگر هر پست را بدون توجه به تم پیج بسازید، پروفایل شما حالت شلخته‌ای می‌گیرد و ممکن است مخاطبان را از شما دور کند.
  8. اگر سایت یا پلتفرم دیگری هم دارید، حتما آن را در بیو پیج قرار دهید. به این ترتیب هم مخاطبان می‌توانند در پلتفرم‌های مختلف شما را پیدا کنند، هم خود را قابل اعتمادتر و حرفه‌ای‌تر نشان دهید.

چطور بلاگر شویم؟

حالا که فهمیدیم چگونه بلاگری کنیم، نوبت به بخش جذاب بلاگری می‌رسد. درآمد!

روش‌های کسب درآمد از بلاگری چیست؟

وقتی تبدیل به یک بلاگر موفق شوید، راه‌های کسب درآمد برایتان باز می‌شود. این یکی از مزایای شغل بلاگری‌ست. ما این‌جا چند راه عالی برای کسب درآمد از بلاگری را برای شما آماده کردیم:

1. تبلیغات مستقیم برندها و کسب‌وکارها

با کسب‌وکارها و برندهای مرتبط همکاری کنید و برایشان تبلیغات مستقیم کنید. تبلیغات می‌تواند شامل معرفی محصولات، خدمات، یا کمپین‌های تبلیغاتی باشد. بهتر است تبلیغات با موضوع پیجتان هم‌خوانی داشته باشد تا به عنوان متخصص در همان زمینه، بیشتر اعتمادسازی کنید. 

2. همکاری در فروش (Affiliate Marketing)

لینک محصولات یا خدمات برندها را به اشتراک بگذارید و از هر فروش، درصدی پورسانت بگیرید. به این کار اصطلاحاً افلیت مارکتینگ می‌گویند. بعضی پلتفرم‌ها مثل دیجیکالا یا آمازون برنامه‌های افیلیت مارکتینگ دارند. اگر می‌خواهید بیشتر درباره افلیت مارکتینگ بدانید، حتما به این مقاله ما سر بزنید: افیلیت مارکتینگ چیست؟ 

3. فروش محصولات یا خدمات خودتان

اگر محصولی دارید (مثل زیورآلات، محصولات دست‌ساز و…)، می‌توانید از بلاگری برای معرفی و فروش آن استفاده کنید. یعنی تولید یک محتوای جذاب در کنار معرفی محصولتان! دوره‌های آموزشی، طراحی اختصاصی، یا فروش فایل‌های دیجیتال هم گزینه‌های خوبی برای ارائه هستند.

4. ساخت محتوای اسپانسری

پست‌ها یا استوری‌های اختصاصی برای برندها طراحی و منتشر کنید. این روش رایج‌ترین راه درآمد بلاگرهای فعال است. یعنی درواقع شما چهره برند آن‌ها می‌شوید و مدتی برند آن‌ها را پروموت می‌کنید.

روش های کسب درآمد از بلاگری

5. استفاده از عضویت ویژه

محتوای اختصاصی فقط برای مخاطبانی که اشتراک تهیه می‌کنند ارائه بدهید. می‌توانید از قابلیت‌های اینستاگرام و یوتوب (مثل Subscriptions) استفاده کنید. این راه درآمد برای بلاگرهایی که موضوع محتوای آموزشی یا اطلاعاتی دارند، خیلی مناسب است

6. فروش آموزش و مشاوره

اگر در حوزه‌ای تخصص دارید (مثل طراحی زیورآلات)، می‌توانید دوره‌های آموزشی برگزار کنید یا خدمات مشاوره ارائه بدهید. حتی می‌توانید دوره‌های خود را از قبل ضبط کنید و به صورت پکیج به فروش برسانید

7. برگزاری مسابقات و قرعه‌کشی‌ها با حمایت برندها

برندها ممکن است به بلاگرها پول بدهند تا مسابقات یا قرعه‌کشی‌هایی برگزار کنند که نام و محصولاتشان دیده شود. حتی می‌توانید سناریو این مسابقات را خودتان بنویسید و برای سناریو هم دستمزد جدا بگیرید.

8. فروش عکس، فیلم، یا محتوا به برندها

اگر تولید کننده محتوای حرفه‌ای هستید، می‌توانید عکس‌ها و ویدیوهای تبلیغاتی برای برندها بسازید و بفروشید. آن‌ها با گذاشتن ویدیو شما در پیجشان، هم کار خود را تبلیغ می‌کنند و هم به دیده شدن بیشتر شما کمک می‌کنند.

9. ایونت‌ها و همکاری حضوری

برندها ممکن است از شما بخواهند در رویدادها یا کمپین‌هایشان به‌عنوان نماینده یا میزبان حضور داشته باشید. مخصوصاً اگر به عنوان یک متخصص در زمینه خاصی شناخته شده باشید

10. حمایت مالی فالوورها

می‌توانید از مخاطبانتان بخواهید برای حمایت از تولید محتوا به شما کمک مالی کنند. شاید این روش باب طبع خیلی‌ها نباشد، اما طرفداران یک بلاگر، مثلاً برای کمک که شکل‌گیری برندش حاضرند مبلغی را دونیت کنند.

نکته مهم: سعی کنید تنها به فکر کسب درآمد نباشید و صداقت را اولویت کار خود قرار دهید. اگر واقعا برای شغل بلاگری وقت بگذارید، خیلی زود به درآمد می‌رسید و نیازی نیست برای کسب درآمد تلاش کنید.

در ادامه چند نکته طلایی بلاگری را برای شما آماده کرده‌ایم.

نکات طلایی بلاگری

نکات طلایی

شاید خیلی‌ها به این نکات توجه نکنند، اما درواقع می‌توانیم بگوییم این‌ها فوت کوزه‌گری بلاگری است!

نکته اول: همیشه برای موفقیت در امر بلاگری هزینه‌ها و زمان را مد نظر قرار بدهید. باید بتوانید برنامه‌ای بچینید که با کمترین هزینه و در زمان کوتاه بتوانید از عهده انجام کار بلاگری به خوبی برآیید.

نکته دوم: اصول و روش‌های بازاریابی و روابط با مردم را مطالعه کنید تا شناختتان نسبت به مخاطب‌ها و علایقشان بیشتر شود.

نکته سوم: بلاگر موفق چه در ایران و چه در خارج کشور با تیم متخصص تولید محتوا در ارتباط است. وظایف این تیم این است که موضوعات پست‌ها و استوری‌ها را برای بلاگر بفرستد. بعد از آن گرافیست تیم به طراحی پست‌ها و استوری‌ها می‌پردازد. پس اگر تبدیل به بلاگر معروفی شدید، حتما بخشی از کار را به تولیدکننده‌های محتوا بسپارید.

جمع بندی

راه های زیادی برای کسب درآمد داریم. اما با وجود پیشرفت‌هایی که در زمینه تکنولوژی انجام شده، شبکه‌های اجتماعی می‌توانند کمک موثری از نظر کسب درآمد و پیشرفت کاری داشته باشد. حالا که فهمیدید بلاگری یعنی چه، می‌توانید به عنوان یک Blogger در زمینه مورد نظرتان به بهترین شکل ممکن کسب درآمد کنید و علاوه بر آن مشهور شوید. هر سوالی هم که داشتید، همینجا با ما به اشتراک بگذارید.