تا حالا شده در بایوی بعضی از این پیجهای اینستاگرامی با یکی از جملههای زیر مواجه شوید:
- پیج توسط ادمین اداره میشود
- به یک ادمین برای پاسخگویی به دایرکتها نیاز داریم
- ادمین شما را در واتساپ راهنمایی میکند
- ساعت پاسخگویی ادمین از 8 صبح تا 4 بعدازظهر است
- به یک ادمین تولید محتوا نیازمندیم
و …
من اولینبار که این جملهها را خواندم، با خودم گفتم که مگر ادمین چهکار میکند که صاحب اصلی پیج نمیتواند انجام دهد؟ جواب دادن به چهارتا دایرکت اینقدر سخت است که برایش یکنفر را استخدام میکنند؟ یعنی اگر یک پیج کاری ادمین نداشته باشد، موفق نمیشود و به درآمد نمیرسد؟ مگر انواع مختلف ادمی وجود دارد؟ اصلاً از کِی و چه زمانی بود که بحث ادمین و اداره یک پیج اینستاگرامی اینقدر داغ شد؟
تاریخچه پیدایش ادمین اینستاگرام
کلمه Admin در اصل مخفف کلمه (Administrator) است که با گسترش استفاده مردم از دنیای مجازی، کم کم تغییر شکل داد و به شکل مدرن امروزی درآمد، مثل همین ادمین اینستاگرام.
البته این واژه admin را احتمالاً مدتها قبل در کامپیوتر یا مک دیده باشید، چون هرکسی که کامپیوتر شخصی، لپتاپ، گوشی هوشمند یا تبلت داشته باشد، ادمین محسوب میشود، چرا؟ چون مدیریت آن وسیله با خود شخص است.
برای دنیای پلتفرمهایی مثل اینستاگرام هم موضوع دقیقاً به همین شکل است، کسی که مدیریت یک اکانت اینستاگرام را برعهده داشته باشد، ادمین اینستاگرام نامیده میشود.
شغل ادمینی درست از وقتی پا گرفت که بیزینسهای ایرانی توانستند فالوورهای زیادی را در این شبکه اجتماعی پرمخاطب جذب کنند. در این زمان بود که دیگر یکنفر دستتنها از پس همۀ کارها برنمیآمد و نیاز بود تا برای هر کاری فرد بهخصوصی را استخدام کنند. یکی برای پاسخگویی به دایرکت، یک ادمین برای تولید محتوا، یک نفر برای تبلیغات و …
اگر کنجکاو هستید و میخواهید وارد این کار شوید و یا بهدنبال ادمین مناسب برای پیجتان میگردید، پاراگراف بعدی را بخوانید تا با انواع ادمین اینستاگرام بهصورت کامل آشنا شوید.
انواع ادمین اینستاگرام
احتمالاً تا اینجای مقاله به این فکر افتادید که چرا شغل شریف ادمین بودن را اینقدر بزرگ جلوه میدهم! خبری که نیست حالا! یه پست گذاشتن و جواب دادن به چندتا کامنت است دیگر!
بهتر است بدانید که ما فقط یک کلمۀ ادمین اینستاگرام را میشنویم و نمیدانیم که در پشت صحنه، چهها که نمیگذرد! بهخصوص برای پیجهای بزرگ و پرمخاطب.
ادمینها انواع مختلفی دارند و هر کدام مهارت و تخصص جداگانه. مثلاْ ادمین تبلیغات، ادمین تولید محتوا و… نیاز به مهارت ویژهای دارند که باید دانش و توانایی انجام این کار را داشته باشید. در ادامه بیشتر درباره انواع ادمین اینستاگرام و وظایف هرکدام صحبت میکنم.
۱. ادمین بلاگر پیج اینستاگرام
فکر نمیکنم کسی باشد که تا به الان از بلاگرهای اینستاگرام چیزی نشنیده باشد، گرچه خیلی از افراد ممکن است معنای دقیق اینفلوئنسر مارکتینگ را ندانند، اما حداقل یکبار در دام این روش از تبلیغات افتادهاند 🙂
فکر نکنید که بلاگری کار سادهایست، اتفاقاً هم مهارت میخواهد و هم زمان زیادی را از شما میگیرد. بنابراین، انتخاب یک ادمین بلاگر حرفهای که بتواند بهصورت مداوم محتواهای پیجتان را آماده کند، بهترین راهکار برای ارتقای صفحهتان خواهد بود. مخصوصاً اینکه قبلاً دورههای تخصصی ادمین اینستاگرام را گذرانده باشد یا اینکه تجربه مشابهی در این زمینه داشته باشد.
۲. ادمین تبلیغات اینستاگرام
تبلیغات همیشه هزینهبر بوده و ممکن است که با یک اقدام نادرست، تمام بودجهتان به هدر برود، بهخصوص وقتی در ابتدای راه هستید این موضوع اهمیت بیشتری هم پیدا میکند. با کمک یک ادمین تبلیغات کاربلد، ریسک به هدر رفتن پولهایتان کمتر میشود.
ادمین تبلیغات اینستاگرام کسی است که با ترفندهای جذب فالوور در اینستاگرام به خوبی آشناست و میتواند ایدههای خلاقانهای را برای محتوای تبلیغاتیتان ارائه بدهد و کمپینهای شما را از ابتدا تا انتها مدیریت کند.
۳. ادمین تدوینگر ویدیوهای اینستاگرام
سلیقه مخاطبان اینستاگرام چند وقتی است که تغییر کرده و بیشترشان طرفدار محتوای ویدیویی شدهاند. بهنظر کاملاً طبیعیست! چون اینستاگرام یک پلتفرم بصری محسوب میشود و خیلی با محتوای متنی، جور در نمیآید. پس اگر بتوانید از محصولات خودتان ویدیو تهیه کنید، تاثیر بسیار زیادی را در میزان فروش پیجتان خواهید گذاشت. حتی اگر پیج فروشگاهی هم نداشته باشید، ممکن است خودتان بخواهید جلوی دوربین بیایید و در مورد موضوعات مختلف صحبت کنید یا حتی دوره آموزشی ویدیویی بسازید. این یعنی در هر صورت، شما به یک تدوینگر حرفهای ویدیو نیاز دارید.
۴. ادمین تولید محتوای اینستاگرام
همهچیز محتواست! و فرقی ندارد شما پیج فروشگاهی دارید یا میخواهید برای خودتان یک رسانه بسازید. در هر صورت به تولید محتوای جذاب، مفید و مستمر نیاز دارید، حتی محتوای ویدئویی! لطفاً این کار را شوخی نگیرید! حتماً با خودتان فکر میکنید مگر ساختن ویدئو هم کاری دارد! بله که دارد! شما باید در مورد کلمه کلمههای که با مخاطب در میان میگذارید، فکر کنید، پس چه بهتر است که این کار را به متخصصان و ادمین تولید محتوا بسپارید.
اگر برای پیجتان نیاز به ادمین تولید محتوا دارید به بخش متخصصان تولید محتوا مراجعه کنید
۵. ادمین فروش در اینستاگرام
فرض میکنیم شما یک پیج فروشگاهی داشته باشید و با توجه به حجم بالای سفارشها، به فردی نیاز پیدا کنید که تراکنشهای فروش شما را ثبت کند. ادمین ثبت سفارش و یا ادمین فروش به شما کمک میکند پشتیبانی بهتری به مشتریان خودتان ارائه دهید و مطمئن شوید فرایند فروش شما به خوبی پیش میرود.
۶. دایرکتر یا ادمین پاسخگویی دایرکت اینستاگرام
ممکن است تولید محتوای پیجتان را خودتان برعهده گرفته باشید، اما کافیست کمی پیجتان رشد کند! تا دلتان بخواهد، کامنت و دایرکت دریافت میکنید و هیچ وقت هم نمیرسید پاسخگوی این حجم از تعامل باشید. اگر هم قضیه را جدی نگیرید و مخاطب را بیجواب بگذارید، قطعاً بازنده خواهید بود، چون اصل موفقیت در اینستاگرام، تعامل با مخاطب است.
ادمین دایرکت و کامنت فردی است که با مهارت بالای ارتباطی خودش میتواند با مخاطبان شما تعامل برقرار کند و با متقاعد کردن و جلب اعتماد مخاطبان، فروش پیجتان را زیادتر کند. توجه داشته باشید که بخش بزرگی از فروش پیجهای اینستاگرامی در همین دایرکت اتفاق میفتد.
اگر میخواهید بیشتر درباره وظایف و کار این نوع از ادمینها بدانید، پیشنهاد میکنیم مقاله «دایرکتر اینستاگرام کیست» را حتماً مطالعه کنید.
۷. ادمین سناریو نویسی اینستاگرام
واقعیت این است که من خودم تا قبل از نوشتن این مقاله، نمیدانستم ادمینی با این نام هم وجود دارد! ظاهراً یکی از دغدغههای اصلی افرادی که پیج دارند، انتخاب موضوع برای تولید محتوا و نحوه ارائه آن است. اینجا ادمین سناریو نویس میتواند به کمک شما بیاید و با نوشتن سناریوهای حرفهای و جذاب، کاری کند که مخاطبان شما از ابتدا تا انتهای محتواهای پیجتان را ببینند و در نهایت با فراخوان عمل مناسب، شما را به هدفی که از انتشار پست دارید، برسانند.
۸. ادمین فتوشاپ کار اینستاگرام
اگر من معلم خوبی بوده باشم و شما هم شاگرد زرنگ کلاس باشید، باید یادتان باشد که گفتم اینستاگرام یک پلتفرم بصری است! یعنی قبل از هرچیزی این عکس محصولات و… است که به چشم میآیند. بنابراین عکسهایی که از محصولات پیج خودتان میگیرید به ادیت حرفهای نیاز دارند تا جلوه بهتری داشته باشند.
همچنین ممکن است بلاگر باشید و بخواهید عکسهایی را که از خودتان میگیرید ادیت کنید. گاهی هم ممکن است بخواهید کمپین فروش مناسبتی داشته باشید و به بنر استوری نیاز داشته باشد. در همه این موارد، ادمین ادیتور عکس میتواند با فتوشاپ یا اپلیکیشنهای ادیت عکس به شما کمک کند.
۹. ادمین مجری اینستاگرام
خیلی وقتها دوست ندارید برای تبلیغ محصول یا ارائه محتواهای پیجتان به جلوی دوربین بروید. از طرفی هم میدانید که جلوی دوربین رفتن تاُثیر بسیار زیادی در جلب نظر مخاطبان و فروش محصولاتتان دارد. اینجاست که به یک مجری نیاز دارید تا بهجای شما جلوی دوربین برود و محصولاتتان را معرفی کند. ادمینهای مجری با تسلطشان در اجرا اینکار را بهترین نحو برایتان انجام میدهند
۱۰. ادمین مشاوره و برنامهریزی اینستاگرام
خیلی از اوقات، پیجهای اینستاگرامی تولید محتوا را خودشان انجام میدهند یا با یک تیم تولید محتوا بهصورت دورکاری همکاری میکنند، اما بهنظر من بازهم به ادمین مشاوره که استاد اینستاگرام است و رشد در این پلتفرم را به خوبی بلد است، نیاز دارند. چرا؟ برای اینکه این ادمین میتواند به آنها کمک کند تا بهترین رویکرد را با توجه به اهداف بیزینسشان داشته باشند و بیشترین نتیجه را بر اساس بودجهای که برای تولید محتوا صرف میکنند بگیرند.
۱۱. ادمین دیجیتال مارکتر و همه فن حریف اینستاگرام
پیج اینستاگرام تنها رسانه شما برای فروش نیست، تلگرام، لینکدین و… هم کانالهای موثری هستند. ادمین همهفنحریف فردی است که علاوهبر اینستاگرام، توانایی مدیریت سایر رسانههای شما را هم دارد و اصطلاحاً دیجیتال مارکتر است.
۱۲. ادمین پیج اینستاگرام
و اما ادمین پیج اینستاگرام! کسی که به خوبی بر اینستاگرام مسلط است و همزمان میتواند محتوای حرفهای هم تولید کند. درواقع، یک ادمین همهچیز تمام! این ادمین میتواند صفر تا صد مدیریت و تولید محتوای پیج شما را برعهده بگیرد، از پیگیری دایرکت گرفته تا تبلیغات و برنامهریزی.
حالا هرکسی میتواند ادمین اینستاگرام باشد؟
فکر میکنم الان این علامت سوال بالای سر همه شما تشکیل شده است که: «خب! این همه صحبت کردیم، الان اگر بخواهیم ادمین اینستاگرام شویم، از کجا باید شروع کنیم؟ اصلاً چگونه در اینستاگرام ادمین شویم؟»
در پاسخ به این سوال باید بگم که یافتن تخصص در هر زمینهای قطعاً نیاز به تمرکز دارد و برعکس، تمرکز روی فیلد خاصی باعث ایجاد تخصص در هر حرفهای میشود. برای تبدیل شدن به یک ادمین در اینستاگرام، باید روی کسب تخصص تمرکز کنید.
نکاتی که هنگام تبدیل شدن به یک ادمین باید در نظر بگیرید از قرار زیر است:
- در مرحله اول باید به خود اپلیکیشن اینستاگرام و تمامی امکانات و عملکردهای آن تسلط داشته باشید.
- از طریق وب سایت اینستاگرام نحوه کار با آن را به خوبی یاد بگیرید.
- با نحوه استفاده و کار با ربات Fallout به خوبی آشنا باشید.
- با روشهای مختلف افزایش فالوور آشنا شوید و از همه آنها استفاده کنید.
- بتوانید با مخاطب ارتباط صمیمانه داشته باشید و تعامل پیج را بالا ببرید
- با نحوه استفاده از هشتگها آشنا شوید.
- درک خوبی از استوری در اینستاگرام داشته باشید.
- با نرمافزارهای گرافیکی مانند Photoshop یا اپلیکیشنهای ادیت موبایل آشنا باشید و حداقل تسلط نسبی را به دست آورید.
- سعی کنید صفحات خلاقانهای را دنبال کنید.
- با انواع پروفایلها آشنا شوید.
- و درنهایت میتوانید با کپی کردن ایدههای خلاقانه شروع کنید.
از کجا شروع کنید؟
ادمینی هم مثل هر شغل دیگری با یادگیری شروع میشود. شما نیاز دارید که کار کردن با اینستاگرام را حرفهای بلد باشید. الان یک جرقه در ذهنتان خورد که کار کردن با اینستاگرام را که همه بلدند. منظورمان کار کردن بیزینسی، کسی که میتواند یک پیج را بچرخاند و رشد دهد. در مرحله دوم نیاز دارید که تولید محتوا بلد باشید تا بتوانید با استوریها و پستهای کاربردی و جذاب مخاطبان خود را پیدا کنید.
برای متخصص شدن میتوانید در «دوره تخصصی ادمینی دیدوگرام» شرکت کنید. ما این دوره را به شما پیشنهاد میکنیم به چند دلیل:
- در دوره ادمینی دو آموزش تخصصی داریم. آموزش اول، «دوره صفر تا صد اینستاگرام» است که در آن همه چیز اینستاگرام را از ساخت پیج تا تبلیغات، تولید محتوا، اکسپلور و… را یاد میگیرید. آموزش دوم هم «دوره تولید محتوای حرفهای با موبایل» است. با این دوره صفر تا صد تولید محتوا، پست، استوری، ادیت، تدوین، بنر گرافیکی و… را با موبایل یاد میگیرید.
- این بسته از بهترین و کاملترین دورههای آموزشی حال حاضر است که تخصصی برای ادمین شدن و رشد پیج طراحی شده است
- پس تهیه دوره و یادگیری مهارتهای لازم، میتوانید خودتان را در بخش متخصصان معرفی کنید تا کارفرماها بسته به نیاز خود، با شما ارتباط برقرار کنند. همچنین میتوانید به آگهی استخدامی کارفرماها پاسخ دهید و با آنها وارد همکاری شوید.
- در پیج didogram_admin@ هم معرفی میشوید که در مخاطبان اینستاگرام هم با کار شما آشنا شوند
به یک ادمین نیازمندیم…
اگر برای پیجتان نیاز به ادمین دارید، میتوانید به بخش متخصصان سایت ادمینی دیدوگرام مراجعه کنید و ادمین مناسب برای مدیریت پیج خود را پیدا کنید. علاوه بر این میتوانید به بخش درج آگهی در وبسایت دیدوگرام بروید و درخواست استخدام ادمین خود را ثبت کنید. در آگهی خود میتوانید شرایط و حقوق ادمین مورد نظر خودتان را هم تعیین کنید.
صحبت آخر
فکر میکنم دیگر متوجه شدید که ادمین اینستاگرام شدن، کار راحتی نیست! درست است که بیشتر افراد جامعه اکانت دارند، اما این دلیل نمیشود که بتوانند ادمین خوبی هم باشند! مطمئن باشید که قطعاً میتوانید در این حوزه موفق شوید، درصورتی که مهارتهای لازم برای ادمین شدن را بدست بیاورید و برای یادگیری وقت کافی بگذارید. موفق باشید.
دیدگاه کاربران
کجا می تونم اطلاعات کاملتری درباره این موضوع پیدا کنم
مطلب خوبی بود
سلام برنامه از کجا نصب کنیم
سلام خسته نباشین
به نظر خودتون بهترین دوره آموزش اینستاگرام کدومه؟ چون تعداد دوره ها زیاده نمیشه راحت تصمیم گرفت
این برنامههایی که لینکشونو واسه دانلود گذاشتین مشکلی ندارن؟
سلام
با تشکر از سایت تان مطالب آموزنده ای دارد بسیار استفاده کردم
برای شما آرزوی موفقیت دارم